Hlavní obsah

Berani do extraligy místo Varů? Oficiálně není nic na stole, koupi bychom ale zvážili, tvrdí zlínský primátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povolali k týmu zpátky úspěšné trenéry Vlacha s Juríkem, kteří v roce 2014 dovedli Berany k mistrovskému titulu, a dávají dohromady silný kádr, aby se hned rok po sestupu vrátili mezi elitu. Teď se ale zlínským hokejistům možná naskýtá možnost, že v extralize zůstanou i v příští sezoně.

Foto: Berani Zlín

Hokejový brankář Zlína Daniel Huf. Ilustrační foto.

Článek

Hokejovými kuloáry se totiž šíří zvěsti, že Karlovy Vary hodlají z ekonomických důvodů prodat licenci na nejvyšší soutěž. Na tuto informaci jako první upozornil server isport.cz. Podle zlínského primátora Jiřího Korce, který stojí v čele klubu, by Berani její případnou koupi zvážili.

„V hokejovém prostředí se toho poslední dobou povídá hodně, proto mě už nic nepřekvapuje. Musím zdůraznit, že žádná oficiální nabídka s podpisem a razítkem u mě na stole ani nikde jinde neleží. Pokud by z Karlových Varů přišla, jsem pro, abychom se nad ní zamysleli," uvědomuje si Korec v rozhovoru pro Sport.cz, že by šlo sice o dost dražší, avšak mnohem jistější cestu zpět do extraligy, než přes prvoligové play off a následnou ošidnou baráž proti poslednímu mužstvu nejvyšší soutěže.

Podle něj by záleželo především na podmínkách prodeje licence ze strany západočeského klubu. Předpokládaná cena je v nižších desítkách milionů korun. „Netroufám si odhadovat. Ale kdyby to mělo být kupříkladu padesát milionů, nebylo by se o čem bavit. Tak vysoko bychom rozhodně nebyli ochotni jít," má jasno Korec.

Hned ovšem dodává, že o případné koupi licence nebude rozhodovat město. „To bude na klubu. Především na novém generálním manažerovi, který by měl být jmenován na valné hromadě začátkem příštího týdne. Hlavně on musí říct, zda by byl schopen sehnat na převod peníze," tvrdí zlínský primátor.

Korec ještě nechce prozradit, koho Rada města, které je se 49 procenty nejvýznamnějším akcionářem klubu, vybrala. Podle neoficiálních informací by se generálním manažerem měl stát bývalý brankář Robert Hamrla, který se prozatím nehodlá k situaci vyjadřovat. Jeho jmenování by ale mohlo údajně vyvolat v klubu určité kontroverze. „Jednoho ze tří uchazečů jsme vybrali. Zavázali jsme se ovšem, že jméno nebudeme do valné hromady sdělovat," nechce být Korec zatím konkrétní.

Ve Zlíně zůstaly i po sestupu do první ligy dosavadní opory Gazda, Kašík, Köhler, Kubiš či Claireaux. Mezi posilami jsou kupříkladu i zkušený útočník Ondráček, který se do Zlína vrátil z Českých Budějovic, nebo obránce Zbořil, jenž na jaře vybojoval s Třincem mistrovský titul.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články