Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 1:4Hanáci na Berany nestačili, padli podruhé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Köhler 0 : 1
27. Šlahař 0 : 2
42. Káňa 1 : 2
51. Sedláček 1 : 3
60. Ondráček 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli v dohrávce 14. kola extraligy v Olomouci 4:1 a uspěli tak podruhé z posledních tří zápasů. I na své druhé vítězství v šestém utkání v sezoně tak dosáhli Berani venku. Hanáci naopak potřetí za sebou nebodovali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík

Článek

Domácí se pokusili absence v sestavě zacelit výpomocí obránce Tomáše Černého a útočníka Tomáše Čachotského z prvoligové Jihlavy. Do utkání však vstoupil lépe Zlín. Ve čtvrté minutě ujížděl na Konráda osamocený Honejsek a Vyrůbalík ho zastavil jen za cenu trestného střílení. Faulovaný útočník se ujal provedení nájezdu sám, Konrád ale jeho záměr vystihl a zasáhl hokejkou.

Vyrovnaný průběh defenzivně pojaté úvodní třetiny přinesl další šanci až tři minuty před jejím koncem. Po Ostřížkově zaváhání v rozehrávce vystřelil z dobré pozice Ondráček těsně vedle. Převahu Zlín potvrdil až v přesilové hře během poslední minuty první části, kdy Köhler dostal za Konrádova záda puk odražený zpoza branky.

Na začátku druhé třetiny mohl vyrovnat Čachotský, ale pozorný Kašík oba jeho pokusy zlikvidoval. Stejně úspěšný byl vzápětí také Konrád proti nebezpečným dorážkám Köhlera. Bezmocný byl však olomoucký brankář proti střele Šlahaře, který po rychlém úniku a přihrávce Honejska zakončil do poloodkryté branky.

Kašík ničil naděje domácích

Velké množství času dostal před Kašíkem během přesilové hry také osamocený Burian, ale zlínského brankáře nepřekonal. Dobrý zákrok předvedl Kašík také proti střele Nahodila z mezikruží.

Olomouci se povedl vstup do třetí třetiny. Na rozdíl jediné branky snížil po teči Dujsíkova nahození Káňa. Následovala série přesilových her na obou stranách, z nichž ale ani jeden ze soupeřů nic nevytěžil. Ujalo se až nahození Žižky od modré čáry, které přesně mezi Konrádovy betony usměrnil povedenou tečí Sedláček.

Zareagovat na dvoubrankový náskok Zlína mohl opět Káňa, ale z dobré pozice branku přestřelil. Během olomoucké hry bez brankáře střílel ještě nebezpečně Burian, trefil však pouze Kašíka do masky. Na druhé straně hřiště vzápětí všem ujel Ondráček a zakončením do prázdné branky pečetil vítězství hostů.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:
HC Olomouc - PSG Berani Zlín 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 42. J. Káňa II (Dujsík) - 20. Köhler (Gazda, Herman), 27. Šlahař (Honejsek, Okál), 51. P. Sedláček (Žižka), 60. J. Ondráček. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Bez diváků.
Olomouc: Konrád - Škůrek, T. Černý, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Kucsera, Čachotský, J. Káňa II - Kořenek, Nahodil, Olesz - Bambula, Mácha, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, Gazda, Ferenc, M. Novotný, Žižka, Suhrada - J. Ondráček, Fryšara, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, Herman, Sebera - Václavek, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda

Reklama

Související témata: