Hlavní obsah

Trápení Komety i Motoru nekončí! Třinec uspěl v bitvě gigantů v Liberci

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Středeční program nabídl hokejovým fanouškům pět zápasů. V trápení pokračují hokejisté Komety Brno, kteří podlehli na ledě Mladé Boleslavi 1:2. Na první výhru čeká po prohře v Karlových Varech 2:3 i nováček z Českých Budějovic. Výhru si připsal Hradec Králové, který zdolal Vítkovice, ve šlágru středečního programu slavil výhru Třinec, když uspěl v Liberci 3:1. V posledním duelu pak vyhrál Zlín v Olomouci 4:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radim Zohorna z Mladé Boleslavi střílí gól. Vlevo Silvester Kusko z Brna a brankář Brna Lukáš Klimeš.

Článek
Fotogalerie

Do utkání favorizovaného Hradce Králové s Vítkovicemi vstoupili lépe hostující hokejisté, když je v 5. minutě utkání poslal do vedení Dominik Lakatoš. Mountfield měl v úvodní části střeleckou převahu, na Dolejše však v první třetině nevyzrál. Domácí se tak vyrovnání dočkali až v 25. minutě po brance Radka Smoleňáka.

Pravidlo dát gól v páté minutě každé třetiny platilo i v závěrečné části. Postaral se o to Filip Hronek, který z přesilovky poprvé v zápase poslal Mountfield do vedení. Třiadvacetiletý reprezentační obránce se postaral i o třetí branku Hradce a zvýšil v 58. minutě už na 3:1. Vítkovičtí stihli o devatenáct sekund díky trefě Jana Hrušky korigovat na konečných 3:2 pro tým Vladimíra Růžičky.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Filip Hronek z Hradce Králové a Rastislav Dej z Vítkovic.

Kometa padla na ledě Boleslavi

Dlouho bezbrankový zápas gólově načal až v 38. minutě boleslavský Radim Zohorna, který v přesilové hře poprvé překonal brněnského Klimeše. Hosté se vyrovnání dočkali v 46. minutě díky brance Schneidera, dlouho se z něho však neradovali.

O šest minut později vrátil Bruslařskému klubu vedení Kousal. Moravané už vyrovnat nedokázali a i po pátém svém utkání čekají na výhru za tři body.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zprava Radim Zohorna z Mladé Boleslavi, ??? Vysíláme zmenšené náhledy.

Skvělý vstup Motoru nestačil

Nováček z Českých Budějovic vstoupil do zápasu skvěle, když po brankách Doležala a Jonáka vedl po devíti minutách hry už 2:0. Domácí do konce úvodní části díky Zábranskému snížili, po první třetině tak šli do šaten s jednobrankovým mankem.

Dvacetiletý útočník Energie Libor Zábranský se postaral i o vyrovnání, a po dvou třetinách tak svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 2:2. Definitivní obrat završily Karlovy Vary v třetí třetině, po brance Koblasy z přesilové hry poprvé v zápase vedly 3:2 a svůj náskok už udržely. Jihočeši tak stále čekají na první výhru.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Niklas Pavel z Českých Budějovic a David Kaše z Karlových Varů.

Zlín veze výhru z Olomouce

V zápase domácí Olomouce se Zlínem se ke slovu jako první dostali Berani, které poslal 39 sekund před koncem úvodní třetiny do vedení Köhler. Hosté v prostřední periodě navýšili svůj náskok, když se v 27. minutě prosadil Šlahař.

Neprůstřelného Kašíka překonal až ve 42. minutě Káňa, hostům však vrátil dvoubrankové vedení o devět minut později Žižka, skóre pak uzavřel při power play domácích do prázdné branky Ondráček.

Třinec otočil bitvu v Liberci

Zápas dvou velkých favoritů na titul gólově otevřeli domácí, když se v poslední minutě úvodní části trefil z přesilovky Gríger. Prostřední část přinesla jen jednu branku, tentokrát se o ni postaral v dresu Ocelářů Filip Zadina, který také v početní výhodě překonal Kváču a srovnal na 1:1.

A dvacetiletý útočník Detroitu se postaral i o další gól, když poslal v 44. minutě Třinec do vedení. Výhru úřadujícího mistra pak potvrdil 45 sekund před koncem Gernát.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dávid Gríger z Liberce dává první gól brankáři Třince Jakubu Štěpánkovi.

Hokejová Tipsport extraliga:
Hradec Králové - Vítkovice 3:2
Branky: 25. Smoleňák, 35. a 58. Hronek - 5. Lakatoš, 59. Hruška
Mladá Boleslav - Brno 2:1
Branky: 38. R. Zohorna, 52. Kousal - 46. Schneider
Karlovy Vary - České Budějovice 3:2
Branky: 19. a 32. Zábranský, 48. Koblasa - 3. Doležal, 9. Jonák
Liberec - Třinec 1:3
Branky: 20. Gríger - 32. a 44. Zadina, 60. Gernát
Olomouc - Zlín 1:4
Branky: 42. Káňa - 20. Köhler, 27. Šlahař, 50. Žižka, 60. Ondráček

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice