Hlavní obsah

Haščák hattrick nezavršil. Tak jsem se aspoň popral, směje se útočník Komety

Brno

Hokejisté Komety v 10. kole extraligy přehráli v páteční repríze finále z minulé sezóny Liberec hladce 7:2 a díky pátému vítězství v řadě si upevnili vedení v extraligové tabulce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Marcel Haščák z Brna a Lukáš Vantuch z Liberce.

Článek
Fotogalerie

„Pomalu jsme se rozjížděli. Skvěle nám ale vyšel závěr druhé třetiny a ve třetí jsme Liberecké naprosto zničili. V kabině je výtečná nálada," říká po povedeném utkání brněnský útočník Marcel Haščák, který přispěl k triumfu svého týmu dvěma góly i asistencí. V závěru si to navíc rozdal ve vyrovnaném pěstním souboji s hostujícím Vantuchem. „Nejprve jsem myslel na hattrick, ale když se mi třetí branku vstřelit nedařilo, tak jsem si říkal, že se aspoň poperu. Jenže jsem si vybral moc vysokého protivníka. Skoro jsem na Vantucha nedosáhl," směje se Haščák. „Diváci se ale snad pobavili," domnívá se.

Kometa ještě pět minut před koncem druhé třetiny o gól prohrávala, ale ještě před druhou pauzou se jí povedlo skóre otočit na 3:2 ve svůj prospěch. „Tím se utkání zlomilo. Bohužel jsme se dopustili zbytečných faulů. Přitom do té doby jsme měli druhou třetinu pod kontrolou a vytvořili jsme si v ní spoustu šancí. Nepovedený závěr se promítl do našeho výkonu ve zbytku střetnutí. V poslední dvacetiminutovce nás Brňané učili," uznává kouč Bílých Tygrů Filip Pešán.

Odpor jeho mužstva definitivně zlomila branka Komety na 4:2, kterou Krejčíkovi sudí uznali i přesto, že jeho spoluhráč Vincour ležel v libereckém brankovišti. „Trochu jsem se divil, že rozhodčí hru nepřerušili. Asi proto, že mě do něj shodil protihráč. To, že jsme skórovali, jsem vytušil až z jásotu diváků. Já jsem si totiž vleže snažil především chránit obličej, kdyby mě Krejčík trefil," líčí útočník Tomáš Vincour. Uznanému gólu Komety přičítal značné emoce, které v brněnské hale v závěru vytryskly. „Liberečtí si zřejmě mysleli, že branka neměla platit, a tak to bylo ke konci dost vyhrocené," míní.

Ocenil přínos veterána Martina Erata, jenž si v zápase připsal gól a tři asistence. „Martin je rozdílový hráč, který si na ledě počíná klidně a s úžasným přehledem. My jsme hrozně rádi, že ho v týmu máme, a snažíme se ho chránit," tvrdí Vincour.

Reklama

  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články