Hlavní obsah

Hladonik po prvním hattricku: Parádní pocit, snad ještě nějaké góly přidám

Dvaadvacetiletý útočník karlovarských hokejistů Jan Hladonik nasměroval třemi góly v úterním utkání proti Kladnu Energii k tříbodovému zisku. Na první hattrick kariéry mu během první třetiny stačilo šest minut a 44 sekund. Sám přitom po utkání přiznal, že se v poslední době střelecky trápil.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarská gólová radost. Zleva: Lukáš Pulpán a Jan Hladonik oslavují.

Článek

"Je to vlastně můj první hattrick v kariéře, takže pocit je parádní. Po třetí brance jsem si schoval i puk. Hlavně jsem ale strašně rád, že jsme vyhráli, i když jsme si to zase zkomplikovali. Ale máme tři body a to je pro nás teď to hlavní," řekl Hladonik v rozhovoru s novináři.

"Snad mi ten dnešek pomůže a ještě nějaké góly dám, protože v poslední době se střelecky docela trápím," uvedl Hladonik, jenž v předchozím průběhu sezony skóroval čtyřikrát. "Řekl bych ale, že asi každý z nás, kdo to hraje, zažil, že někdy to vyjde tak, že na co sáhne, to skončí v bráně. Mně se to povedlo teď s Kladnem."

Jak se později ukázalo, byl jeho tříbrankový vklad zásadní. Rytíři se sice nadechli ke stíhací jízdě a snížili ve třetím dějství dokonce až na 4:5, ale na vyrovnání už nedosáhli. "My jsme si to zase ve třetí třetině zbytečně zkomplikovali. Bohudík, že jsme to nakonec zvládli a Rachna (Tomáš Rachůnek) dal gól do prázdné branky, což nás definitivně uklidnilo," připomněl Hladonik.

Pro Západočechy byla výhra o to cennější, že Rytíři jsou čtrnáctí, tedy na pozici, z níž by na konci základní části museli do baráže. Rozdíl mezi oběma celky je nyní patnáctibodový, navíc se Karlovým Varům podařilo během úterního večera dostat pod sebe i Litvínov.

"Samozřejmě tabulku sledujeme, ale jak už jsme několikrát říkali, snažíme se v tabulce koukat nahoru a nikoliv dolů. Věděli jsme, že to potřebujeme urvat za tři body a jsme šťastní, že se to povedlo. Teď pojedeme do Zlína pro další body. Že Litvínov ztratil, je sice pro nás impulz, ale my se musíme koukat na nás, na svou hru a své zápasy a moc neřešit, jak hrají ostatní. Uvidíme, na co to bude stačit na konci sezony," podotkl Hladonik.

Reklama

Související témata: