Hlavní obsah

Sparta předvedla skvělý obrat. České Budějovice vyhrály posedmé v řadě

Aktualizováno

Dvě dohrávky byly dnes na programu hokejové Tipsport extraligy. Pražská Sparta si v domácím duelu poradila s Plzní 5:3. V dohrávce 42. kola hráči Českých Budějovic přehráli Karlovy Vary 4:0. Celek z jihu Čech dokázal vyhrát i posedmé v řadě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Filip Přikryl z Plzně (vzadu) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů. Vlevo brankář Sparty Matěj Machovský.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Českých Budějovic se v dohrávce 42. kola představili na ledě Karlových Varů. Střelecky se nakonec prosazovali pouze hosté, kteří se dohromady radovali čtyřikrát. Energie marně dobývala svatyni soupeře, na brankáře Jana Strmeně si nakonec ani jednou nepřišla. České Budějovice si tak odváží tři body, navíc se jim povedlo vyhrát posedmé v řadě.

Hokejisté pražské Sparty zdolali v dohrávce 50. kola extraligy doma Plzeň 5:3 a díky šesté výhře z posledních sedmi zápasů si upevnili sedmé místo. Pražané sice prohrávali už 1:3, do konce druhé třetiny ale vyrovnali a v závěrečném dějství výsledek otočili. Po dvou gólech vítězů dali David Vitouch a Filip Chlapík, který se s 28 trefami osamostatnil v čele tabulky střelců před Michalem Bulířem z týmu soupeře. Čtvrtá Plzeň, za kterou si připsal dvě branky a asistenci Filip Suchý, neuspěla poprvé po sérii čtyř vítězství.

Hokejová Tipsport extraliga - 42. kolo:
Karlovy Vary - České Budějovice 0:4 (0:1,0:1,0:2)
Branky a nahrávky: 20. Pech (J. Ondráček, Percy), 25. Valský (D. Voženílek, Holec), 52. M. Hanzl (Karabáček), 55. Percy (Šenkeřík). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
50. kolo:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. D. Vitouch (Matuškin, Šmerha), 32. R. Horák (D. Kaše, E. Thorell), 38. Chlapík (R. Horák), 50. D. Vitouch (Šmerha, Prymula), 59. Chlapík - 5. F. Přikryl (J. Kindl, F. Suchý), 22. F. Suchý, 30. F. Suchý (F. Přikryl). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.