Hlavní obsah

Sparta bere výhru, Kladno znovu padlo. Přestřelku ovládla Kometa, Liberec zvítězil nad Olomoucí

Aktualizováno

Hokejová extraliga nabídla v pátek čtyři duely. Sparta zvítězila 3:2 v Českých Budějovicích, utkání rozhodl v prodloužení Michal Řepík. Kladno doma podlehlo 0:4 Plzni. Gólová přestřelka v Brně skončila lépe pro domácí Kometu, která zvítězila 5:4 nad Litvínovem. Šlágr dne ovládl Liberec, který vyhrál 6:2 nad Olomoucí a je v tabulce druhý za vedoucím Dynamem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce zasahuje proti střele Jana Bambuly.

Článek
Fotogalerie

Sparta v lize ani napotřetí nedohrávala v normální hrací době. Po prohře doma s Karlovými Vary ale tentokráte prodloužení urvala na svou stranu. V Budějovicích zvítězila 3:2, utkání rozhodl v 62. minutě Řepík. Motor už může mluvit o krizi, prohrál pošesté v řadě.

Rytíři se bodů znovu nedočkali, doma proti Plzni prohráli 0:4. Pro Jágrovo Kladno je to třetí porážka v řadě. Plzeň se naopak může radovat, třetí vítězství z posledních čtyř zápasů znamená odlepení ze dna tabulky. Prvním čistým kontem v sezoně k tomu přispěl brankář Miroslav Svoboda, který si navíc připsal i asistenci.

V Brně to byla gólová přetahovaná. Kometě se ve třetí třetině podařilo přestřelku překlopit na svou stranu třemi góly a po triumfu 5:4 nad Vervou už je na šesté příčce tabulky. Rozhodující trefu si připsal Andrej Kollár. Domácí dokázali zvítězit potřetí v řadě. Litvínov naopak nenavázal na sérii čtyř utkání, v nichž bodoval.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ralfs Freibergs z Litvínova, brankář Litvínova Šimon Zajíček a Radek Koblížek z Brna.

Liberec bral doma proti Kohoutům třetí vítězství v řadě. Bílí Tygři bodovali ve všech devíti utkáních sezony a na vedoucí Pardubice ztrácejí pouhý bod, Dynamo má ovšem utkání k dobru. Olomouc nenavázala na dvě předchozí výhry.

8. kolo hokejové extraligy:
České Budějovice - Sparta 2:3 PP
Branky: 20. Valský, 35. Vráblík - 05. Horák, 21. Sobotka, 62. Řepík
Brno - Litvínov 5:4
Branky: 10. Horký, 33. Vincour, 42. Šalé, 43. Strömberg, 45.  - 32. Sukeľ, 38. Hlava, 39. Estephan, 44. Gut
Liberec - Olomouc 6:2
Branky: 20. Frolík, 27. Najman, 30. Melancon, 32.Vlach, 52. Flynn 59. Rychlovský - 38. Kunc, 40. Bambula
Kladno - Plzeň 0:4
Branky: 03. Kodýtek, 35. Bitten, 49. Blomstrand L., 60. Adamec

Reklama

Související témata: