Hlavní obsah

Mistr je ve čtvrtfinále, Kometa první mečbol nevyužila. Liberec se oklepal z debaklu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová extraliga v sobotu poznala prvního ze čtyř postupujících do čtvrtfinále play off. V nejkratším možném termínu to zvládl mistrovský Třinec, který porazil Litvínov i potřetí, tentokrát na jeho ledě 4:2. První mečbol naopak nevyužila Kometa, po porážce v Mladé Boleslavi 1:2 vede v sérii už jen 2:1. Stejně je na tom Liberec, který se oklepal ze čtvrtečního debaklu a vydřel v Plzni výhru 3:1. Jedenáctigólovou přestřelku s Olomoucí zvládly Karlovy Vary (7:4) a série je vyrovnaná 1:1 na zápasy. Další duely jsou na programu v Plzni, Mladé Boleslavi a Karlových Varech v neděli.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Třince oslavují postup do čtvrtfinále play off přes Litvínov.

Článek
Fotogalerie

První postupujícím z předkola je Třinec. Mistři to zvládli v nejkratším možném termínu, třetí triumf v sérii jim zajistila výhra 4:2 v Litvínově. Severočeši sice dvakrát dokázali srovnat jednobrankový náskok hostů, na gól třineckého kapitána Vrány po parádní individuální akci ze 49. minuty už ale odpověď nenašli. Chemikům po desáté prohře v play off v řadě končí sezona.

Liberec se oklepal ze čtvrtečního domácího debaklu 0:6, v Plzni zvítězil 3:1 a jediná výhra ho dělí od postupu mezi nejlepší osmičku. Západočeši sice od 26. minuty po trefě Poura z přesilovky vedli, pak ale srovnal Frolík a v 50. minutě rozhodl Kolmann, jehož trefu posvětilo video. V poslední minutě přidal třetí pojistku do prázdné brány Birner.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Strkanice před plzeňskou brankou.

Teprve druhým duelem pokračovala série mezi Karlovými Vary a Olomoucí a nabídla gólově dosud nejbohatší podívanou. Energie triumfovala 7:4 a srovnala stav série. Kohouti sice v závěru první třetiny po Grígerově trestu na pět minut a do konce utkání dvěma přesilovkovými trefami v rozmezí 14 vteřin otočili na 2:1 a Kusko ve druhém dějství zvýšil na 3:1, pak ale Západočeši spustili kanonádu. Hattrickem se blýskl útočník Petr Koblasa, kapitán Jiří Černoch zaznamenal dokonce gól a čtyři asistence.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Alex Lintuniemi z Mladé Boleslavi oslavuje svůj druhý gól.

Mladá Boleslav odvrátila konec sezony, když doma zdolala Kometu Brno 2:1 a stejným poměrem v sérii prohrává. Hrdinou Bruslařského klubu se stal finský obránce Alex Lintuniemi, jenž vstřelil v přesilovkách oba góly vítězů.

Předkolo play off hokejové extraligy:
K. Vary - Olomouc 7:4
Branky: 12., 45. a 59. Koblasa, 26. Stříteský, 28. O. Beránek, 32. Hladonik, 57. Černoch - 20. Orsava, 20. Ondrušek, 25. Kusko, 54. Bambula. Stav série: 1:1.
Plzeň - Liberec 1:3
Branky: 26. Pour - 36. Frolík, 50. Kolmann. Stav série: 1:2.
Mladá Boleslav - Brno 2:1
Branky: 11. a 33. Lintuniemi - 28. Strömberg. Stav série: 1:2.
Litvínov - Třinec 2:4
Branky: 18. Hlava, 44. Havelka - 5. Voženílek, 25. Nestrašil, 49. Vrána, 59. M. Růžička. Konečný stav série: 0:3.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice