Hlavní obsah

Hokejisté Energie vyměnili s hejtmanem finálový puk za 200 tisíc

Hokejisté HC Energie udělali nejspíše jeden z nejlepších obchodů ve svých kariérách. Vyměnili s hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Novotným puk, s kterým se hrálo rozhodující utkání o extraligový titul s pražskou Slavií, za 200 000 korun. Tak vysoká je částka, kterou kraj jejich titul ocenil. Za to se mohl hejtman ještě vyfotit s tolik ceněným pohárem, jenž karlovarský klub poprvé získal.

Článek

Na krajském úřadu se hokejisté zastavili při své spanilé jízdě po firmách a institucích, které je v uplynulé sezoně podporovaly. První návštěva patřila Sokolovské uhelné, odtud pak zamířili hráči, trenéři i zástupci klubu právě na kraj. "Není to náhoda, že jsme se vydali sem. Považujeme se za regionální klub, který má své fanoušky i mecenáše v celém kraji. Hlavně nám zachovejte přízeň i nadále," řekl prezident klubu Ladislav Trubač.

Při debatě s hejtmanem, jež byla vedena spíše v žertovném duchu, poprvé prozradili hráči, proč v polovině první třetiny posledního utkání se Slavií prohrávali 0:3. Prý to byla taktika naplánovaná trenérem Josefem Palečkem, jež měla soupeře ukolébat, aby mu posléze zasadila Energie rozhodující ránu. Debata se rovněž stočila k další kariéře Josefa Řezníčka. Kdosi prohlásil, že ho nejspíše v rámci oslav opijí a poté mu podstrčí k podpisu novou smlouvu.

Jak klub naloží s odměnou 200 000 korun, kterou od kraje dostal, o tom se teprve rozhodne. Vzhledem k tomu, jak moc je hokej nákladný sport, například jedna hokejka pro extraligové hráče stojí i 7000 korun a více, jde o sumu spíše symbolickou. "Ještě se poradíme s realizačním týmem, jak účelně s penězi naložit. Polovina z nich by asi mohla připadnout hráčům a druhá půlka pro mládežnický hokej," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Reklama

Související témata: