Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 2:3Hokejisté Karlových Varů prohráli potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Estephan 0 : 1
11. Kudrna 0 : 2
14. Koblasa 1 : 2
43. Zdráhal 1 : 3
56. Černoch 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 30. extraligy v Karlových Varech 3:2 a ukončili sérii tří porážek. Naopak domácí Energie si připsala třetí nezdar v řadě. Dvěma asistencemi se na výhře Vervy v podkrušnohorském derby podílel obránce Patrik Demel.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Po opatrném úvodu zahrozili v 10. minutě hosté, Straka po brejku ale trefil jen horní tyč karlovarské branky. Útok Severočechů ale pokračoval a Estephan tvrdou ranou z mezikruží prostřelil brankáře Habala, který tentokráte dostal šanci místo jedničky Novotného.

O minutu později po rychlé přihrávce Lukeše navýšil střelou z první vedení hostů Kudrna. Opaření domácí po dvou obdržených gólech chvíli hledali protihru proti zvýšené aktivitě Vervy. Do zápasu hráče z lázeňského města vrátil ve 14. minutě Koblasa, který Kohoutem vybojovaný puk za brankou Godly, využil ke snížení.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Vervy Litvínov bojovali o extraligové body v Karlových Varech.

V prostřední části upadla hra tabulkových sousedů do herního podprůměru. Hráči Litvínova zodpovědně bránili v pěti lidech již na červené čáře a domácí "val" soupeře jen s obtížemi překonávali. Energie dostala v této části hry příležitost hrát sérii čtyř přesilovek, které však sehrála mizerně bez jakékoliv střelby, natož brankové příležitosti. Paradoxně největší šanci k vyrovnání měli domácí v oslabení, ale Beránek dvakrát zcela osamocený před Godlou nedokázal puk usměrnit do branky.

Poté, co ani na začátku závěrečné třetiny nedokázali domácí zužitkovat další z přesilových her, prosadili se ve 43. minutě hosté. Po jednoduché kombinační akci se prosadil Zdráhal. Cestu k vítězství si Severočeši zkomplikovali v 56. minutě, kdy Energie zásluhou Černocha snížila. Jeho gól potvrdil videorozhodčí. Vyrovnat se však Karlovým Varům nepodařilo ani při závěrečné power play povýšené vyloučením Hübla.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Koblasa (Kohout), 56. Černoch (O. Beránek, M. Rohan) - 10. Estephan (Baláž), 11. Kudrna (F. Lukeš, Demel), 43. P. Zdráhal (Demel, V. Hübl). Rozhodčí: Kika, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, L. Doudera - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Immo, Kulich O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Hladonik, Redlich. Trenér: Pešout
Litvínov: Godla - Irving, Demel, Balinskis, Hrbas, Stříteský, Baláž, D. Zeman - Jarůšek, Estephan, P. Straka - P. Zdráhal, V. Hübl, Chalupa - F. Lukeš, M. Sukeľ, Kudrna - Válek, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata: