Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 3:2 SNHokejisté Mladé Boleslavi vyhráli po nájezdech a dál vedou extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Hübl 0 : 1
21. Pláněk 1 : 1
33. Lunter 2 : 1
39. Balinskis 2 : 2
65. Šťastný (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v úterním utkání 9. kola extraligy nad Litvínovem 3:2 po samostatných nájezdech a dál vedou tabulku nejvyšší soutěže. V páté sérii rozhodl o výhře Bruslařů David Šťastný. Za hosty si připsal gól a asistenci třiačtyřicetiletý veterán Viktor Hübl, který se tak trefil i ve své 24. extraligové sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Mladé Boleslavi Martin Pláněk (vpravo) se raduje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Boleslav si vytvořila úvodní tlak v prvních dvou přesilových hrách, ale brankář Godla všechny ataky ve spolupráci se svými obránci dokázal ustát. Hosté zahrozili pouze po nástřelu Hübla, když si puk po odrazu od zadního mantinelu málem srazil za svá záda gólman Krošelj.

Druhá šance Viktora Hübla už ale v 18. minutě skončila gólem. Zkušený forvard se dostal k puku na pravém kruh, zamířil přesně a připsal si premiérový gól v sezoně. Třiačtyřicetiletý útočník tak skóroval ve 24. ročníku nejvyšší domácí soutěže v řadě.

Bruslaři se dočkali vyrovnání minutu po návratu z kabin, když střelu obránce Pláňka ještě tečoval před Godlou bránící Irving. Ve 28. minutě se pět minut zkoumalo video po střele Bičevskise, ale ani videorozhodčí puk za brankovou čarou neviděl.

Skóre se opět měnilo ve 33. minutě, když se na brankovišti prosadil Lunter. Mladá Boleslav pak ubránila půlminutové dvojnásobní oslabení a v pokračující klasické výhodě Litvínova jel domácí Najman na Godlu, slovenský brankář ale jeho šanci pokryl pravým betonem. Nakonec se ale přeci jenom radovala Verva, když se těsně po skončení početní výhody trefil přesně bek Balinskis.

Ve třetí třetině měl dvě velké šance hostující Pospíšil, ale dvakrát si vylámal zuby na domácím gólmanovi. Středočeši se tlačili za vítězným gólem v závěru, ale v normální hrací době rozhodnout nedokázali. Nevyužili ani přesilovku v prodloužení.

Vítěze zápasu tak určily nájezdy. Na straně domácích uspěli Kousal a se štěstím Šťastný, za hosty pouze Estephan.

9. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 3:2 po sam. náj, (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Pláněk (Kelemen), 33. Lunter (P. Kousal, O. Najman), rozhodujííc nájezd D. Šťastný - 18. V. Hübl (P. Straka, F. Lukeš), 39. Balinskis (V. Hübl). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 2768.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Bernad, Jánošík - D. Šťastný, Raška, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: Rulík a Patera.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Zeman, P. Demel, D. Kolář - Lukeš, V. Hübl, P. Straka - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, Gerhát, Pospíšil - Havelka, Jurčík, Stehlík. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: