Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic otočili takřka ztracený duel s Vítkovicemi

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 14. kole extraligy Vítkovice 2:1 po samostatných nájezdech. Ostravany sice v repríze jarního semifinále play off přiblížil za bezbrankového stavu třem bodům ve 49. minutě Denis Rehák, jenže v čase 59:25 vyrovnal Jakub Nakládal a nájezdy rozhodl Radovan Somík.

Článek

Oba celky postrádaly zraněné zkušené harcovníky. Domácím chyběl obránce Píša, Vítkovice přijely bez útočníka Burgra. Pardubičtí v úvodní části měli více ze hry, ale bez gólového efektu. Hosté velmi dobře bránili a tak se domácí jen ztěžka dostávali k bezprostřednímu ohrožení gólmana Málka. Vítkovičtí se začali více osmělovat až po čtvrthodině hry, ale také jejich akce postrádaly úspěšné zakončení. Za zmínku stála snad jen šance Ujčíka v 18. minutě, která znamenala menší závar před Růžičkovým brankovištěm.

Ve druhé třetině se ale na ledě začalo kouřit. Oba týmy přidaly na rychlosti a důrazu a rázem bylo před brankami rušno. Ve 25. minutě se Somík ocitl v gólové šanci, ale trefil pouze Málka. Důraz vítkovických útočníků přiváděl domácí do spletitých situací ve vlastním obranném pásmu. Hosté měli v této fázi utkání více ze hry, jejich nápor se snažili domácí eliminovat rychlými protiakcemi.

Ve 33. minutě fauloval domácí Rákos, ale Vítkovice sehrály přesilovku stejně neefektivně jako domácí v prvním dějství. Tempu a nasazení obou týmů chybělo jen brankové zakončení a proto se průběžný výsledek neměnil ani po čtyřiceti minutách hry.

Třetí třetina začala oboustranně nepřesnou hrou a tak jediný vzruch na ledové ploše přinesla vzájemná šarvátka Buchteleho s Ovčačíkem, po které šel na trestnou lavici pouze domácí hráč, jenže ani hosté nepotvrdili pověst týmu, který zdobí přesilové hry. Čekání na první gól skončilo ve 49. minutě a radovali se hosté. K odraženému puku se dostal u modré čáry obránce Rehák a prudkou ranou prostřelil vše před Růžičkou.

V 56. minutě byl za nesportovní chování vyloučen na 10 minut pardubický kapitán Koukal, což znamenalo citelné oslabení domácích pro závěrečné fáze duelu. Přesně dvě minuty před koncem třetiny fauloval Ovčačík a domácí hráli čtvrtou přesilovku. Minutu po jejím uplynutí odjel Růžička na střídačku a domácí si při power play vynutili Nakládalem prodloužení.

V něm měli domácí sice více šancí, ale gól nedali. Utkání tak rozhodly až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl domácí Somík ve druhé sérii. Neproměnili vítkovičtí Pohl, Ujčík a Walker, za domácí Starý.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 60. Nakládal (Bartek, T. Zohorna), rozhodující nájezd Somík - 49. Rehák (Štefanka). Rozhodčí: Fraňo, Polák - Bádal, Kis. Vyloučení: 2:4, navíc Koukal (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8426.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, Kolář II, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, M. Drtina - Starý, Koukal, Kolář I - Somík, T. Zohorna, Bartek - Rákos, Elkins, Sim - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Sloboda, Trnka, Ovčačík, Rehák - Szturc, Húževka, J. Sýkora - J. Káňa, Ujčík, Štefanka - Pohl, Strapáč, Walker - Kolouch, M. Hlinka, Šedivý (21. T. Káňa). Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: