Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 3:2Hokejisté Třince vyhráli potřetí za sebou, Pardubice zdolali 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Tomík 1 : 0
21. Květoň 2 : 0
23. Polák 3 : 0
41. Pucher 3 : 1
50. Cetkovský 3 : 2

TŘINEC

Hokejisté Třince v nedělním utkání 19. kola extraligy zdolali Pardubice 3:2 a radovali se z třetí výhry za sebou. Oceláři si v na přelomu první a druhé třetiny vypracovali tříbrankový náskok, přesto se o tříbodové vítězství nakonec strachovali. Východočeši totiž v závěrečné třetině dvěma přesilovkovými góly snížili na jednobrankový rozdíl a dvě vteřiny před vypršením 60. minuty netrefil obránce Petr Čáslava při závěrečné hře bez brankáře odkrytou třineckou bránu.

Článek

Úvodní minuty v třinecké Werk Aréně patřily Pardubicím, které nastoupily bez svého nejlepšího střelce Starého. Do tempa dostaly hostující tým i dvě početní výhody a aktivní byla zejména druhá formace. Tvrdík a po něm Pivko své střely však zakončili pouze do třineckého gólmana Vojtka. Nebezpečnými pokusy se prezentoval i Cetkovský a Kolář, jehož pokus udržel Vojtek s vypětím všech sil.

Karta se začala obracet v polovině první třetině s fauly hostujících hráčů, kdy dostali Oceláři možnost zahrát si 62 sekund dvojnásobnou početní výhodu. V ní si domácí hráči vytvořili řadu gólových šancí, skóre se však měnilo až po zaváhání hostujícího brankáře v 17. minutě. Tomíkovo nahození zpoza modré čáry se nečekaně odrazilo od ledu nad Lašákovu lapačku a Oceláři se dostali do vedení.

V samotném začátku druhé třetiny obrana Ocelářů zaspala, brejk dva na jednoho však Divíšek zakončil velmi nepřesnou střelou. Hned z protiútoku zvýšil Květoň, před nímž se rozevřela hostující obrana a domácí útočník, jenž se do dnešního zápasu vrátil po zranění, přesně zakončil mezi Lašákovy betony.

Stejný hráč figuroval o dvě minuty u třetí třinecké branky v roli asistenta. Květoň po levé straně zatáhl puk a mezi kruhy našel volného Poláka, pro něhož nebylo problém trefil odkrytou část pardubické branky. Od druhého vstřeleného gólu Třinečtí na ledě dominovali, hosté jejich útočnou snahu často zastavovali jen za cenu nedovolených zákroků. I přes spršku střel, kterými zasypávali Oceláři brankáře Lašáka, se ale nedokázali domácí hokejisté prosadit v žádné ze čtyř přesilovek hraných v prostřední třetině.

Úvod závěrečné části vyšel hostujícím Pardubicím, které zužitkovaly přestávkou rozpůlenou početní výhodu. Střelu od modré čáry dorazil za Vojtkova záda ve spolupráci se Somíkem důrazný Pucher. Východočeši jsou nejlepším týmem ve využívání přesilových her a i svou druhou branku v utkání vstřelili v této herní činnosti, kdy Píšovu střelu šikovně tečoval Cetkovský. Druhou asistenci si připsal slovenský útočník Pucher, který v posledních čtyřech utkáních zaznamenal čtyři branky a tři asistence.

Zastavit nápor hostujícího týmu mohl nejproduktivnější hráč Třince Polanský, jenž se zpoza branky snažil u pravé tyčky překvapit Lašáka. Arbitr Minář se dlouho radil s videorozhodčím, ten však nakonec puk za záda Lašáka neviděl a branka nebyla neuznána. Pardubice v minulých třech vítězných zápasech vždy otáčely nepříznivé skóre a v závěrečné třetině vyvinuly na domácí Oceláře velký tlak.

Domácí brankář Vojtek však vyřešil řadu nepřehledných situací včetně pokusu Čáslavy z posledních sekund, kdy pardubický obránce nezamířil přesně do odkrytého koutu branky. Vojtek v tomto týdnu dovedl Třinec ke všem třem vítězstvím a obdržel v nich pouze pět branek. Dvojku v dnešním utkání dělal Čechmánek, místo nezbylo na čerstvou posilu Ocelářů Neuvitha.

Oceláři Třinec - Moeller Pardubice 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Tomík (Výtisk), 21. D. Květoň (Peterek), 23. Polák (D. Květoň, Malec) - 41. Pucher (Somík), 50. Cetkovský (Píša, Pucher). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9, navíc Čáslava (Pardubice) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3387.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Vosátko, Andersons, Nikolov - Tomík, Polanský, Kováčik - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, D. Moravec, Polák - Hašek, Hampl, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Ondřej - Bláha, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín