Hlavní obsah

Hokejisté Znojma chtějí zase nahoru

PRAHA

Doufali, že se už vymanili z krize a nastoupí znovu cestu tabulkou vzhůru. Hokejisté Znojma uťali ve středu v prvním extraligovém zápase po reprezentační přestávce výhrou nad Slavií pětizápasovou sérii porážek a věřili, že úspěch s vicemistrem potvrdí i v duelu s Vítkovicemi, v němž měli v pátek opět výhodu domácího prostředí.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"V desetidenní pauze si kluci trochu odpočali a hlavně pořádně potrénovali. Mají do hokeje opět velikou chuť," tvrdil po vítězství nad Pražany spokojený asistent trenéra Znojma Jan Votruba, který však přiznal, že v průběhu střetnutí mu vůbec nebylo lehko po těle. Za stavu 0:2 hrál totiž jeho tým v křeči a z hlediště se ozýval pískot. "V těch chvílích jsem se obával, abychom neutrpěli debakl. Ale stačil Pucherův gól ve vlastním oslabení a fantasticky jsme se zvedli," pochvaloval si Votruba.

Sestava 23. kola hokejové extraligy podle redakce Sport.cz:
Turek (Č. Budějovice - potřetí v sestavě kola) - Žižka (Slavia-1), Dobroň (K. Vary) - A. Padělek (Plzeň-1), Patera (Kladno-2), Erat (Znojmo-2).

Znojmo prohrávalo i v pátek s Vítkovicemi a Pucher mohl opět zavelet k obratu. Trestné střílení ovšem kapitán Orlů v závěru druhé třetiny za stavu 0:1 neproměnil a střeleckou mušku nenašel ani v dalších šancích. Podobně na tom byli dlouho i jeho spoluhráči.

Brankář Pinc, vítkovický hrdina pátečního večera, totiž přiváděl znojemské útočníky k zoufalství. Nakonec však přece jen kapituloval. Drama na moravském poli vyvrcholilo v prodloužení, v němž oba týmy bojovaly o druhý bod. Nakonec se až po nájezdech radovali domácí, druhé vítězství v řadě zařídil střelec jediný znojemský střelec pátečního večera Roman Erat.

Reklama

Související témata: