Hlavní obsah

Hokejisty Mladé Boleslavi posílí finský útočník Järvinen

Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílí finský útočník Matti Järvinen. Třiatřicetiletý hráč naposledy působil v Hämeenlinně. Bruslaři o jeho příchodu informovali na svém oficiální webu.

Foto: Profimedia.cz

Matti Järvinen je novou posilou Mladé Boleslavi

Článek

"Matti je velký centr, který je dobrý v předbrankovém prostoru, kde jsme měli problémy," uvedl sportovní ředitel Martin Ševc na adresu 195 cm vysokého útočníka. "Pevně věřím, že nám v tomhle směru výrazně pomůže. Je to už zkušený hráč, který má ledacos za sebou. Myslím si, že k nám dobře zapadne," řekl Ševc.

Järvinen hrál ve Finsku za mateřské Espoo, SaiPu, Tapparu Tampere, KalPu a Hämeenlinnu. Působil i v zámoří, ve Švýcarsku a v Německu. "Vždy jsem hledal nové zážitky a dobrodružství, a když se naskytla možnost hrát za Mladou Boleslav, byla to pro mě snadná volba. Máme malého syna, kterému bude brzy rok, a my se rozhodli, že nastal vhodný čas na poznání jiné země," uvedl Järvinen.

V aktuální sezoně nasbíral ve 45 zápasech 28 bodů za 12 branek a 16 asistencí. V bodově nejvydařenějším ročníku 2019/20 si připsal v KalPě 40 bodů v 59 utkáních.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec