Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic čeká nevšední zkušenost. K bitvě do Třince vyrazí po kolejích

Čeká je ojedinělý zážitek. K úvodní čtvrtfinálové bitvě play off s Třincem se pardubičtí hokejisté vydají už v pondělí odpoledne a dopravu do Slezska zvolili dost netradiční. Drtivou část cesty totiž absolvují vlakem.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubičtí hokejisté vyrážejí do boje o start v semifinále play off.

Článek

„Rozhodli jsme se i po konzultaci s hráči využít služeb Českých drah. Pro kluky to bude pohodlnější. Ve vlaku se projdou, dají si kávu, protáhnou se," vysvětluje na oficiálních internetových stránkách klubu generální manažer Východočechů Dušan Salfický.

Parta Miloše Holaně odjede z hlavního nádraží vlakem InterCity ve 14.26 do stanice Ostrava-Svinov, kde přesedne do klubového autobusu, který je následně doveze až do cílové destinace. „Do Svinova pojedou jenom dvě hodiny a nebudou tak muset sedět tři hodiny v autobuse. Management a nezbytný materiál pojedou do Třince po vlastní ose. Nejdůležitější jsou nyní hráči a pro ně se vyplatí vytvořit tyto podmínky," tvrdí Salfický.

Pro hráče je železniční doprava příjemnou a vítanou změnou. „Můžeme si natáhnout nohy a víc si odpočinout. Vlakem jsem ale nejel docela dlouho," usmívá se útočník Rostislav Marosz.

Play off je pro Pardubice velká událost. Zahrají si v něm po třech letech a z přímé účasti ve čtvrtfinále se těší vůbec poprvé od roku 2012. „Chceme, aby domácí utkání začalo zpěvem české národní hymny a přemýšlíme i o formě slavnostnějšího nástupu," uzavřel Salfický.

Vyhrají úvodní čtvrtfinálový duel play off hokejisté Třince, nebo Pardubic?
Zvítězí Třinec
48,4 %
Vyhrají Pardubice
51,6 %
Celkem hlasovalo 6097 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice