Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic posílili kanadský obránce Percy a útočník Káňa

Aktualizováno

Hokejisty extraligových Vítkovic posílí kanadský obránce Stuart Percy a útočník Jan Káňa. Oba podepsali s ostravským klubem víceleté smlouvy. Devětadvacetiletý Percy přišel z Českých Budějovic, o dva roky starší Káňa dosud hrál za Olomouc.

Foto: HC Vítkovice Ridera

Kanadský obránce Stuart Percy se v hokejové extralize stěhuje z Českých Budějovicích do Vítkovic

Článek

Percy strávil v Motoru dvě sezony. "Stuart Percy je kvalitní obránce, navíc velice ofenzivní. Umí podpořit útok, umí být produktivní. Má bohaté zkušenosti, takže věříme, že bude pro náš tým velkou posilou a i díky němu budeme mít kvalitnější kádr směrem k extralize, tak také směrem k Lize mistrů, která nás v nové sezoně čeká," řekl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček na klubovém webu.

Percy vinou zranění sehrál v uplynulé sezoně jen 26 utkání a připsal si 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí. Dohromady má na kontě v české extralize v 84 duelech včetně play off 45 bodů za 16 tref a 29 přihrávek. Loni s Českými Budějovicemi získal bronz.

Do Motoru přišel po roce stráveném ve finské lize v celku Sport Vaasa. V roce 2011 jej draftovalo Toronto v prvním kole na 25. pozici, ale dostal příležitost jen ve 12 utkáních v sezonách 2014/15 a 2015/16 a připsal si v nich tři body za tři asistence.

Káňa mění dres po šesti letech, kdy se postupně vypracoval mezi opory Olomouce. "Honza je poctivý a kvalitní útočník. Umí být hodně produktivní. Před dvěma lety vytvořil s Davidem Krejčím fungující dvojici a i bez Krejčího se mu střelecky i bodově dařilo. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Olomouce. Takže věříme, že bude pro náš útok přínosem a těšíme se na spolupráci," uvedl Šimíček.

Odchovanec Zlína Káňa v uplynulých třech sezonách vždy nastřílel přes deset branek a včetně play off pokaždé nasbíral přes 30 bodů. Celkem má v extralize na kontě 479 zápasů s bilancí 93 branek a 128 asistencí, nejvyšší soutěž hrál také za Brno.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články