Hlavní obsah

Hokejisty Zlína posílí ruský útočník Michasjonok

Hokejisty extraligového Zlína posílí ruský útočník Vladimir Michasjonok, který v aktuální sezoně odehrál pět zápasů za Amur Chabarovsk v KHL. Třiadvacetiletý hráč podepsal s Berany smlouvu do konce extraligového ročníku a bude se Zlínu snažit pomoct vyhnout se sestupu z nejvyšší soutěže. Po 24 odehraných zápasech je moravský klub poslední s odstupem osmi bodů na čtrnácté Kladno.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zlínští Berani při děkovačce diváků skáčou rybičku.

Článek

"Sháněli jsme kvalitního útočníka a naskytla se nám možnost angažovat mladého hráče z KHL. Sledovali jsme ho a po spolupráci s trenérským štábem se rozhodli pro jeho angažování. Od Vladimira si slibujeme pozvednutí naší slabé produktivity," uvedl sportovní manažer Martin Kotásek v tiskové zprávě.

Michasjonok odehrál v sezoně za Amur pět zápasů a připsal si asistenci. Naposledy nastoupil 9. října proti Čejlabinsku. Celkem má na kontě 36 startů v KHL s bilancí dvou branek a čtyř asistencí. Vedle Chabarovsku hrál i za Nižnij Novgorod.

Zlínští na novou posilu dostali dobré reference od odchovance Michala Jordána, který v Chabarovsku působí. "Poskytl nám cenné informace, co se týče jeho pracovitosti, tréninkové morálky a základní herní charakteristiky. Viděli jsme pár videí a jsme přesvědčeni, že nám v současné situaci pomůže. Je to útočník, který má dobré bruslení, techniku hole a určitě se prosadí v zakončení. Věříme, že vedle gólů připraví i asistence a bude produktivní," řekl trenér Luboš Jenáček.

Michasjonok je třetí zahraniční posila, kterou Zlín v průběhu sezony získal. Již dříve do klubu přišel lotyšský obránce Roberts Mamčics a jeho krajan Patriks Zabusovs do útoku.

Reklama