Hlavní obsah

Hokejová extraliga se přerušovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga bude pokračovat podle schváleného rozpisu a přerušovat se nebude. Shodli se na tom ředitel soutěže Josef Řezníček s představenstvem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje poté, co od pátečních 18 hodin je z usnesení vlády povolen maximální počet 1000 diváků na sportovních akcí.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Richard Nedomlel z Hradce Králové, Filip Suchý z Plzně a brankář Štěpán Lukeš z Hradce Králové.

Článek

Předmětem jednání bylo především omezení účasti diváků při sportovních akcích na tisíc 000 osob a další povinnosti stanovené pro pořadatele akcí. Podle informací Sport.cz se drtivá většina z patnácti extraligových klubů shodla, že přerušení soutěže v době nouzového stavu není na pořadu dne.

„Účast diváků a prokazování bezinfekčnosti účastníků se řídí platnými nařízeními vlády. Využití kvóty pro účast diváků, tj. způsob distribuce vstupenek, je v pravomoci pořádajícího klubu," informoval tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Mezi tisícovkou diváků na stadionech můžou být jen ti fanoušci, kteří jsou plně naočkováni dvěma dávkami nebo ti, kteří v posledních 180 dnech prodělali covid. Většina týmů při naplnění tisícové kapacity upřednostní své permanentkáře.

Podle zpráv Sport.cz se Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na pátečním videokonferenčním zasedání shodla, že chce přesvědčit vládu, aby přehodnotila své stanovisko a navýšila možnou kapacitu na hokejové akce. Stejně tak kluby budou žádat o kompenzace za výpadky příjmů ze vstupného spojené s vládními restrikcemi.

V pátek je na programu pět zápasů 26. extraligového kola a na čtyřech stadionech budou domácí kluby respektovat maximální počet tisícovky fanoušků. Patří mezi ně i Vítkovice a Litvínov, jejichž zápasy s Brnem resp. Českými Budějovicemi začínají už v 17:30, tedy půl hodiny předtím, než vejde omezení návštěvnosti v platnost.

Naopak Karlovy Vary, které od 17:30 hostí Mladou Boleslav, avizovaly, že do hlediště pustí víc diváků. „Začátek utkání s Mladou Boleslaví je v 17:30, akce je tak zahájena ještě ve starém režimu, kdežto nová vládní opatření vstupují v platnost až v 18:00, přičemž klub akci nemůže v jejím průběhu přerušit," uvedla Energie.

Reklama