Hlavní obsah

Hokejová Kometa potvrdila první posily. Do Brna míří obránce Kundrátek a útočník Koblížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Kometa potvrdila první posily. Brněnský dres budou v příštím extraligovém ročníku oblékat obránce Tomáš Kundrátek, který přichází z mistrovského Třince, a útočník Radek Koblížek, jenž naposledy působil v týmu KooKoo v nejvyšší finské soutěži.

Foto: hc-kometa.cz

Hokejová Kometa Brno představila první posily. Jednou z nich je útočník Radek Koblížek.

Článek

Odchovanec Komety Radek Koblížek se vrací do Komety po devíti letech. „Moc se těším. Jsem nadšený, že si zase zahraju za svůj mateřský klub. Nabídka mě oslovila, dávala mi největší smysl. Vždyť si zahraju zase doma," říká čtyřiadvacetiletý Koblížek, který ve finské lize odehrál téměř tři sta zápasů, v nichž vstřelil 49 gólů a na dalších 82 přihrál.

Bývalý mládežnický reprezentant si zahraje domácí extraligu vůbec poprvé. „Zatím ji znám jen z televize," usmívá se. „Věřím, že budu pro Kometu přínosem. Považuju se za útočníka, který dobře bruslí, má solidní zakončení a je silný na puku. Jsem vyznavačem ofenzivního hokeje, ale nevadí mi ani černá práce dozadu. Snažím se hlavně makat pro tým," svěřil se Koblížek, který se k týmu připojí v průběhu května.

Kometa, která v uplynulé sezoně nestačila v předkole play off na Liberec, už oznámila i jméno nového hlavního kouče. Jiřího Kalouse střídá Martin Pešout, jenž přišel z Karlových Varů. Mužstva se ujal tento týden na začátku suché přípravy.

Reklama

Související témata: