Hlavní obsah

Jágrovo Kladno zachránilo extraligu, Rytíři však stejně mění kouče. Motor hlásí posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na pozici hlavního kouče hokejistů Kladna končí David Čermák, který bude nově asistentem trenéra a hlavním skautem Českých Budějovic. Informaci zveřejnily v neděli oficiální internetové stránky jihočeského klubu. „Získali jsme na Davida velmi dobré reference, zájem o něj měly i jiné extraligové kluby, a tak jsme moc rádi, že si vybral naši nabídku,“ shrnul generální manažer Motoru Stanislav Bednařík angažmá kouče, který Kladno hned dvakrát dovedl k postupu do extraligy.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejový trenér David Čermák končí v kladenském klubu, pokračovat bude v Českých Budějovicích.

Článek

Informací o tom, že se Čermák bude z tábora Rytířů stěhovat do Motoru, se pochlubily oficiální stránky jihočeského klubu. Fanoušky potěšily i zprávy o hráčských posilách. V brance bude i v dalších třech sezonách Dominik Hrachovina. Obranu Motoru vyztuží dvojice vysokých a důrazných mladých beků - Ondřej Kachyňa a Mikuláš Hovorka. První posilou v útoku je sedmadvacetiletý forvard Vojtěch Tomeček, který přichází z Olomouce.

Generální manažer Motoru se následně vyjádřil i k odchodu asistenta kouče Patrika Martince do Sparty. „Patrik nás po skončení základní části požádal o uvolnění pro příští sezonu s tím, že má několik zajímavých nabídek. Pro nás je nemožné, aby, navíc v tak vysoké sportovní funkci, pracoval kolega, který si není jistý svým angažmá v našem klubu a tím, že je stoprocentně soustředěný na práci v Motoru," uvedl nejprve.

Naznačil, že nemělo cenu Martince přemlouvat. "Neexistovala tedy jiná alternativa řešení, než mu za jeho letošní služby poděkovat a hledat plnohodnotnou náhradu," vysvětlil Bednařík s tím, že konkrétní podoba kompenzace ze strany Sparty je v procesu řešení.

Piskáček na odchodu z Budějovic

Hokejový obránce Jan Piskáček se v extralize pro změnu přesouvá z Českých Budějovic do Plzně, s kterou podepsal dvaatřicetiletý kladenský odchovanec dvouletou smlouvu. Do českobudějovického Motoru přišel Piskáček loni po osmiletém působení v pražské Spartě.

"Na Honzu jdou od (trenéra Českých Budějovic) Jardy Modrého skvělé reference, díky kterým jsme si potvrdili naše povědomí - Pisky je ideální kluk do kabiny, který umí stmelit kolektiv. Navíc může do obranné dvojice dostat mladého kluka, s nímž je ochotný pracovat a učit ho. To jsou pro nás zásadní věci. Navíc je to zkušený borec, který má něco odehráno a měl by nám v defenzivě hodně pomoct. Jednoznačná volba, o Honzu jsme hodně stáli," řekl klubovému webu Plzně sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Piskáček si připsal v uplynulém ročníku v 62 zápasech včetně play off devět bodů za tři branky a šest asistencí. Motoru pomohl k zisku bronzu. V extralize má na kontě celkem 507 utkání a 103 bodů za 31 gólů a 72 přihrávek. Sehrál i dva zápasy za českou reprezentaci.

"Jsem poctivý obránce, který hraje tvrdě a důrazně. Budu se snažit odvádět svou práci nejlépe, jak dovedu. Na této poctivosti a práci mám postavenou celou svou kariéru a nic měnit nebudu. Nikomu nenechám ani centimetr ledu zadarmo," prohlásil Piskáček.

Reklama

Související témata: