Hlavní obsah

Hokejové Vítkovice si pojistily gólmany. Bartošák i Dolejš prodloužili smlouvu

Vítkovice

Stávající brankáři týmu HC Vítkovice Ridera Patrik Bartošák a Daniel Dolejš podepsali v klubu nové dvouleté kontrakty. A tak, zatímco posily do pole ve Vítkovicích zřejmě ještě stále hledají, otázku brankářů mají vyřešenou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Daniel Přibyl střílí gól na 2:0 během utkání s Vítkovicemi.

Článek

„Nějaké nabídky jsem měl, ale nevěnoval jsem jim pozornost, protože chci pokračovat ve Vítkovicích. Ten rok, který jsem tady odchytal, se mi hodně líbil. Vítkovice se pohnuly správným směrem – od vedení, přes trenéry a celý realizační tým. Pokud to takhle půjde dál, a já věřím, že půjde, tak budou Vítkovice brzy opět velice úspěšné a já chci být toho součástí," zdůvodnil prodloužení smlouvy člen širšího reprezentačního výběru Patrik Bartošák.

„Jsem rád, že pokračujeme oba, jak já, tak Dan. Jsme vyrovnaná dvojice, známe se, jsme na sebe zvyklí, takže oba vnímáme pokračování naší spolupráce pozitivně," uvedl Bartošák, který se do Vítkovic vrátil ze zámoří v lednu loňského roku.

Dochytal sezónu 2015/2016 a v ročníku 2016/2017 nastoupil ve 46 zápasech, včetně play off. Jeho gólový průměr v základní části činil 2,22 gólu na zápas při 92,57% úspěšnosti zákroku, navíc vychytal pětkrát čisté konto.

„Osobně jsem o služby Patrika Bartošáka stál už v době, kdy jsem byl asistentem u áčka Vítkovic. Znám jeho mentalitu a jsem přesvědčený, že zatím u nás ještě nepředvedl maximum," řekl generální manažer a trenér Vítkovic Jakub Petr.

„Přiznám, že před koncem sezóny jsem vnímal možnost udržení obou těchto brankářů spíše jako utopii. Věděli jsme moc dobře o zájmu z jiných extraligových klubů. Oba naši brankáři mají snahu být extraligovou jedničkou, o to větší radost a úspěch je, že se nám podařilo oba udržet," dodal Petr.

Reklama