Hlavní obsah

Hokejové Vítkovice si pojistily služby Dolejše a Gewieseho

Ostrava

Hokejový brankář Daniel Dolejš bude i nadále pokračovat v extraligových Vítkovicích, s nimiž podepsal smlouvu na nadcházející sezonu. V týmu Ostravanů pokračuje i obránce Petr Gewiese. Klub se rozhodl využít opci ve smlouvě, kterou sedmadvacetiletý hráč podepsal v aktuálním ročníku soutěže.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Daniel Dolejš bude pokračovat ve Vítkoviích.

Článek

Šestadvacetiletá dlouholetá dvojka Vítkovic Dolejš v této sezoně dostává téměř srovnatelný prostor s Miroslavem Svobodou a je druhý v extralize s úspěšností zákroků 92,16 procenta. Lépe si z hodnocených gólmanů vede jen Petr Kváča z Liberce (93 procent). Dolejš si v 19 duelech drží průměr 2,45 obdržené branky na zápas a dvakrát udržel čisté konto.

Odchovanec Havlíčkova Brodu působí ve Vítkovicích osmou sezonu. Za tu dobu odchytal 157 utkání s průměrem 2,67 gólu, úspěšností 90,97 procenta a šestkrát udržel čisté konto. Nastupoval v první lize vedle Havlíčkova Brodu také za Havířov a Porubu.

Urostlý obránce Gewiese přišel do Vítkovic z prvoligového Šumperka v polovině prosince nejprve na měsíční hostování. Ještě před koncem roku ale Gewiese podepsal smlouvu do konce sezony a nyní má i jistotu angažmá pro další ročník.

Gewiese v extralize odehrál 20 zápasů a zaznamenal pět asistencí. V předešlých třech sezonách hrál druhou ligu za Šumperk, kde byl i kapitánem.

Reklama

Související témata: