Hlavní obsah

Hokejový obránce Zámorský se přesouvá v extralize z Hradce Králové do Komety

Hokejový obránce Petr Zámorský se přesouvá v extralize z Hradce Králové do Komety Brno, kde bude účastník tří MS hostovat do konce sezony. Informaci potvrdily brněnský i hradecký klub na internetových stránkách. „Dospěli jsme s Petrem kzávěru, že mu prospěje změna a určitý restart. Obě strany ale nevyloučily případnou spolupráci v dalších ročnících. Petrovi přejeme vše nejlepší a zároveň bych mu rád poděkoval za dosavadní spolupráci,“ říká Aleš Kmoníček, generální manažer Mountfieldu HK.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor prvního gólu Hradce Petr Zámorský a jeho spoluhráč Lukáš Cingeľ.

Článek

Zámorský hokejově vyrostl ve Zlíně. Od výběrů do 16 let byl stabilním členem reprezentace, zahrál si za národní tým do 18 i 20 let.

V roce 2010 slavil se Zlínem titul v juniorské extralize a dočkal se i mezi dospělými. Hodně vidět byl v ročníku 2012/2013, kdy nejdříve padl se Zlínem ve finále, ale o rok později už republikový titul oslavil. Za tuto sezonu si produktivní obránce odnesl i řadu ocenění, byl vyhlášen nejlepším obráncem ligy, vyhrál soutěž o nejhezčí branku za svůj nájezd a navíc měl ze všech hráčů v play-off nejlepší hodnocení účasti na ledě. Výsledkem povedené sezony byla účast na MS v barvách národního týmu.

Z české extraligy se následně posunul na zahraniční angažmá, působil ve finském Espoo Blues. V klubu odehrál pouze 25 zápasů a zamířil do NHL, kde podepsal nováčkovský kontrakt s New York Rangers. Jezdci však následně poslali ofenzivního beka na hostování do švédského Örebra. Kromě několika startů na farmě v AHL v zámoří jeho služeb nevyužili. V Örebru zůstal až do roku 2017, poté se rozhodl pro návrat domů. Dohodl se s pražskou Spartou, odkud následně zamířil v průběhu sezony do Hradce Králové.

Ve východočeském klubu se v ročníku 2018/19 stal s 38 body (10+28) nejproduktivnějším obráncem extraligy a čtvrtým nejlepším nahrávačem. Jeho výkonů si všimli i trenéři národního týmu a po roční pauze se opět ukázal v českém dresu, navíc se probojoval i na mistrovství světa 2019 na Slovensku.

V aktuální sezoně odehrál za Hradec Králové 22 utkání, během nichž zaznamenal tři góly a připsal si i šest asistencí. Další body už přidá jako obránce hostující v brněnské Kometě.

Reklama

Související témata: