Hlavní obsah

Hokejový útočník Demel odchází ze Vsetína do Ruska

VSETÍN

Český hokejový útočník Tomáš Demel dohraje probíhající sezonu v ruském celku Lada Togliatti. Osmadvacetiletého hráče uvolnil do superligy Vsetín. Nejhorší tým dosavadního průběhu extraligy tak přišel o svého nejlepšího střelce.

Článek

Demel se zároveň stal druhým hráčem, jenž v reprezentační přestávce klub opustil, do Čerepovce už byl uvolněn Josef Hrabal. Vsetín oznámil Demelův odchod na svých oficiálních internetových stránkách.

Rodák z Nového Jičína působil ve Vsetíně s krátkými přestávkami od roku 1997. V této sezoně nasbíral ve 32 zápasech šestnáct kanadských bodů za dvanáct branek a čtyři asistence, díky čemuž byl nejproduktivnějším hráčem týmu. "Nabídka byla zajímavá pro hráče i klub," řekl ČTK ředitel klubu Oldřich Štefl. Ten upozornil, že Hrabal i Demel odešli do ruských týmů pouze na hostování. "S oběma máme smlouvu. S Hrabalem jsme ji ještě minulý týden, než podepsal Čerepovci, prodloužili na další sezónu. V létě se k nám oba vrátí," uvedl Štefl.

Pro Valachy je však Demelova ztráta velkým oslabením palebné síly mladého mužstva. Útočník nastřílel za posledních pět let v nejvyšší soutěži 65 gólů. "Jak říkám, nabídka byla zajímavá pro obě strany. Neznamená to ovšem, že jsme letošní sezónu odpískali. Máme připravené posily," podotkl Štefl.

První z nich přichází do defenzivy na místo Hrabala. Vsetín získal z Vítkovic obránce Davida Mocka, který byl na hostování v prvoligové ostravské Sareze. Ofenzivu má zase posílit třiadvacetiletý finský forvard Matti Näätänen z Blues Espoo, jenž ale za mateřský oddíl po loňském působení v norském Frisku letos odehrál jen tři utkání. "Budeme navíc jednat ještě o nějakých hráčích z Lotyšska," doplnil Štefl.

Těžko už však Vsetín něčím odvrátí neúčast v play-off. I když do konce základní části zbývá dvacet kol, na desáté Znojmo má poslední mužstvo tabulky osmnáctibodovou ztrátu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín