Hlavní obsah

Holaně při debutu naštval jen Polákův blikanec. Takové věci se nemůžou akceptovat, říká

Litvínov

Po čtrnácti letech znovu velel na vítkovické střídačce, z obnovené premiéry ale Miloš Holaň odešel bez oslavných fanfár. Hokejisté ostravského týmu nepřerušili šňůru nezdarů a v extralize padli pošesté v řadě. Na ledě Litvínova sice ve třetí třetině přečkali sedmiminutové oslabení po zkratu Romana Poláka, do kolen je však ve čtrnácté sekundě prodloužení srazil Patrik Zdráhal.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Nový trenér hokejistů Vítkovic Miloš Holaň.

Článek

„Odehráli jsme tady ale dobré utkání. Bojovností a zarputilostí si vezeme bod," potěšilo navzdory porážce 0:1 Holaně, který si návrat do extraligy po dvouleté odmlce hodně užil. „Měl jsem před zápasem tu správnou trenérskou nervozitu. Musím poděkovat i svým kolegům na střídačce Romanovi Šimíčkovi a Radku Philippovi. Komunikace byla bezvadná," liboval si 49letý kouč po debutu.

Mužstvo za výkon pochválil, rozohnila ho pouze klukovina kapitána Poláka. „Už jsme si to v kabině vyříkali, takové věci se nemůžou akceptovat," nešetřil kritikou na adresu velezkušeného beka.

Vítkovický lídr ve 43. minutě píchl v přerušené hře zezadu hokejkou Havelku do rozkroku, za což vyfasoval trest na pět minut a do konce zápasu. A protože mu sudí už předtím signalizovali dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí, dostali Severočeši dárek v podobě sedmiminutové přesilovky! „S tím jsem se ještě nikdy nesetkal, bylo to těžké, soupeř měl šance, ale nakonec se nám to poštěstilo ubránit," oddechl si hostující zadák Peter Trška.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Nový trenér hokejistů Vítkovic Miloš Holaň (vpravo) a jeho asistent Radek Philipp.

Skvělý Svoboda puk do sítě nepropustil, domácí navíc v závěru dlouhé početní výhody děkovali Godlovi, jenž betonem parádně vykopl Maroszovo trestné střílení nařízené po faulu na Dočekala.

V zápase oba brankáři kralovali. Godla kryl všech 25 střel, Svoboda čelil dokonce 39 ranám, přičemž kapituloval až v prodloužení, v němž Verva uzmula bonusový bod díky Zdráhalovi. Právě šikovný křídelník přitom hokejově vyrostl právě ve Vítkovicích.

„Dostali jsme gól hned z první akce. Šťastným odrazem od beka si odvážíme pouze bod, kluci ale ohromně chtěli ukázat, že mají kvalitu a já myslím, že to chce jenom trochu času, než si zvyknou na nové trenéry a možná i styl," burcuje Holaň, který v sestavě provedl jedinou korekci, když místo Malleta zařadil do druhé formace Marka Kaluse, jenž v minulých dvou sezonách nastupoval v mezinárodní EBEL lize za Znojmo a Linec.

Holaň má pro příští duely jasný úkol: zapracovat na koncovce a přesilových hrách. „Trošku vázne i spolupráce mezi obranou útokem, jsme hodně roztažení, to se dá natrénovat a zlepšit," dodal.

Reklama

Související témata: