Hlavní obsah

Sparta - Brno 6:1Horákova formace zase řádila a Sparta s Poláškem zhasla Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Košťálek 1 : 0
14. Mueller 1 : 1
15. Šmerha 2 : 1
19. Horák 3 : 1
30. Řepík 4 : 1
33. Horák 5 : 1
47. Rousek 6 : 1
Záznam online reportáže

Po předchozích dvou domácích nezdarech si hokejisté Sparty spravili chuť. Brno v nedělní partii 25. kola Tipsport extraligy rozstříleli 6:1, když se dvěma zásahy a asistencí zaskvěl centr elitní lajny Roman Horák, který při posledním duelu v Českých Budějovicích nastřádal čtyři body. Pražané, v jejichž sestavě se objevila čerstvá posila do obrany Adam Polášek, skolili Kometu na vlastním ledě počtvrté z minulých pěti zápasů.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu proti Kometě, který vstřelil kapitán Michal Řepík.

Článek

Polášek byl připravený na střídačce jako sedmý bek, už v první třetině ale zasáhl do utkání, který v úvodu nenabídl větší šance. Sparťanům, kteří stále postrádají dlouhodobé marody Jurčinu, Pavelku i Neuvirtha, pomohly přesilovky. První po podražení Süsse ještě nevyužili, pak ale usedl za stejný přestupek na trestnou lavici na dvě minuty Klepiš a po 22 vteřinách ji opouštěl, když po pěkné přihrávce Pecha nasměroval puk pod horní tyč Košťálek.

Kometa ale ve 14. minutě odpověděla. V přečíslení dva na jednoho tvrdou ranou procedil puk mezi Machovského betony americký šutér Mueller. Jenže uběhlo jen 59 sekund a Pražané měli náskok zpět. Premiérový zásah v extralize slavil Šmerha, který má ze Sparty vyřízené střídavé starty do Slavie. Dvaadvacetiletý mladík z dorážky dopravil puk do branky neúmyslně pravou bruslí a domácí celek posadil na koně. Řepík krátce před první pauzou nahodil kotouč za obránce a Horák ho potřetí poslal za záda Vejmelky.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Adam Polášek při rozbruslení před zápasem s Kometou.

Do prostřední části nahradil brankářskou jedničku Komety Klimeš. Hosté přitvrdili, jenže Zaťovič na Machovského nevyzrál a místo kontaktního gólu přišel čtvrtý úder v jejich síti. Šmerha si vynutil faul a po rychlé přesilovkové kombinaci zacílil k levé tyči Řepík. První útok Sparty řádil dál. Do Jandusovy rány nastavil hůl Horák a Zábranského parta inkasovala popáté. Těsně předtím navíc Piskáček rozezvučel brankovou konstrukci.

S velkou chutí hrál Šmerha. Prosmýkl se kolem Zbořila, sám před Klimešem ale přestřelil bránu. Sparta hrála důrazně, šestý gól ale nepřidala, i když se u mantinelu šikovně uvolnil Zikmund. Klimeš ovšem jeho zakončení odhalil a Říčka zase zblízka minul.

Moravané se v závěrečné části snažili zmírnit porážku. Aktivitou sršel agilní Král, nejprve se blýskl individuálním průnikem, poté zase minul branku. Brňané se neprosadili ani v přečísleních, které zakončovali Mueller či Holík a udeřila tak opět Sparta. Rousek obdržel přesný pas a bekhendovým blafákem zasadil soupeři šestou ránu. Horák lačnil po hattricku, další kotouč v síti ovšem Klimeš už nedovolil.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Košťálek (Pech), 15. Šmerha (Zikmund, Němeček), 19. R. Horák (Řepík, Sobotka), 30. Řepík (R. Horák, Sobotka), 33. R. Horák (M. Jandus, Němeček), 47. Rousek (Tomášek, Buchtele) - 14. Mueller (Zaťovič, O. Němec). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský - M. Jandus, Němeček, Košťálek, Piskáček, Kalina, Tomáš Dvořák, Polášek - Řepík, R. Horák, Sobotka - Buchtele, Tomášek, Rousek - Šmerha, Pech, Říčka - Zikmund, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.
Brno: Vejmelka (21. Klimeš) - Pyrochta, J. Zbořil, O. Němec, Freibergs, F. Král, Gulaši, Hájek - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, L. Horký - Vincour, Süss, T. Svoboda - Kunc, Malý, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: