Hlavní obsah

Horčička se vrátil do branky Zlína a přispěl k výhře nad Brnem

ZLÍN

Po třízápasové pauze se vrátil do branky hokejistů Zlína Luboš Horčička a při výhře 4:1 nad Brnem potvrdil svou formu. Pochytal 22 z 23 střel Komety a s úspěšností zákroků 94,91 procenta i průměrem 1,52 inkasované branky na zápas vládne gólmanským statistikám extraligy.

Článek

Své spoluhráče podržel několika důležitými zákroky. "Derby jako bylo dnešní s Brnem jsem zažil poprvé a musím přiznat, že mě docela překvapilo. Byl to parádní hokej a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl novinářům Horčička, před kterým dostal v minulých zápasech přednost Jakub Sedláček.

V předchozím utkání v Českých Budějovicích ale Zlín prohrál 0:4 a Horčička se vrátil mezi tyče. "Je pravda, že v první třetině hrálo Brno docela agresivně. Možná na nás zanechal nějakou stopu zápas v Českých Budějovicích, ve kterém jsme nepodali optimální výkon. Dnes jsme to chtěli napravit. Věděli jsme, že přijde hodně lidí. Než jsme se dostali do dnešního utkání, tak tam soupeř měl nějaké střely. Myslím ale, že jsme to zvládli parádně," těšila výhra zlínského gólmana.

Beranům se doposud v domácích zápasech nedařilo ve druhých třetinách. V utkání s Brnem trápení prolomili, když v prostřední části navýšili vedení na 3:1. "Nevím, čím to bylo, ale je pravda, že ve druhé třetině se nám tady od začátku sezony příliš nedařilo. Trenéři nás na to pořád upozorňovali, ale takový je hokej," konstatoval dvaatřicetiletý gólman.

Derby přineslo řadu vyloučení, která ale zůstala bez gólové odezvy. "Že bylo hodně potrestaných hráčů, přičítám tomu, že ten zápas byl hodně vyhecovaný. Jinak si ale nemyslím, že by to utkání nějakým způsobem vybočovalo z normálu. Taky oba týmy dobře bránily," zdůvodnil Horčička bilanci nevyužitých přesilovek.

Reklama

Související témata: