Hlavní obsah

Hrabíkovi vrátil rýpnutí. Snad mu na tribuně klobása chutnala, reagoval liberecký Najman na „rodinku“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je libereckým hrdinou. Útočník Adam Najman vystřelil ve druhé minutě prodloužení triumf 4:3 nad Plzní znamenající čtvrtfinále, na který by si v deváté minutě vsadil asi málokdo. Bílí Tygři totiž brzy prohrávali 0:3, dokázali však srovnat a v prodloužení si natáhnout sezonu. „Jel jsem sám na bránu a původně jsem chtěl střílet pod lapačku, ale trochu mi to ujelo a jsem rád, že to propadlo do branky,“ jásal Najman.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Oscar Flynn a Adam Najman z Liberce slaví Najmanův rozhodující gól v prodloužení.

Článek

Co vám v tu chvíli běželo po takovém dramatu hlavou?

Obrovské emoce! Jsem hrozně rád, že jsme postoupili a že jsme to zvládli. Série byla hodně náročná a parádně nás připravila na čtvrtfinále.

Dal jste někdy důležitější gól?

Srovnal bych to s vítězným gólem na 2:0 na Spartě v sedmém zápase semifinále (sezona 2020/2021). Ale emoce jsou stejný. Je to to postup, bereme ho my a sezona nám pokračuje! Teď se musíme dobře nachystat, dobře zregenerovat a jede se dál.

Jak vám bylo v deváté minutě, kdy jste prohrávali už 0:3?

Musíme být profíci, i když se stane tohle. Třikrát jsme tam zlomili hůl, třikrát jsme z toho dostali řekl bych smolný gól. Ale věřili jsme pořád v naši sílu. Máme silný tým, čtyři lajny, který můžou skórovat, a máme obětavé hráče a na to můžeme spoléhat v dalších kolech.

Po třetím inkasovaném gólu jste si vzali oddechový čas. Co na střídačce zaznělo?

Že to je minulost, že s tím už nic neuděláme, že teď už musíme všechno tlačit do brány a věřit v naši sílu.

S nadsázkou, nenastartovala vás spravená časomíra, která v úvodu utkání haprovala, když jste poprvé viděli stav 0:3?

Myslím, že nás nastartoval zákrok Kvakyho (brankáře Kváči), který chytil za stavu 0:3 přečíslení dva na jednoho a od té doby jsme začali hrát. Čahy (Dlouhý) dvěma góly stáhl náskok, Rychlovský vyrovnal a v prodloužení jsme byli šťastnější.

Zaregistroval jste na sociální síti reakci plzeňského Kryštofa Hrabíka po třetím zápase? Jen připomenu, že útočník na Twitter napsal po dvouzápasovém disciplinárním trestu, že „rodinka Augusta-Najman-Ujčík drží stále při sobě."

Zaregistroval. A jen jsem se tomu zasmál. Doufám, že mu tady na tribunách dneska chutnala klobása...

Berete vítězný gól jako zadostiučinění?

Je to týmový sport, všichni jsme chtěli vyhrát a jestli si potřeboval takhle ulevit, tak si ulevil. My jsme to rozhodli na ledě a on se na to koukal z tribuny.

Ve čtvrtfinále vás čeká Hradec. Ten odpočíval, je to podle vás výhoda, nebo tu naopak máte vy díky rozehranosti?

Nemyslím si, že mají výhodu. My jsme teď rozjetí a musíme toho využít. Moc se na to těším. Kvůli tomuhle play off hrajeme. Připravíme se na ně, koukneme na video, dobře potrénujeme a v neděli na ně vlítneme.

Reklama