Hlavní obsah

Hrachovina byl rád, že mu hned čtyřikrát pomohla kamarádka a děkoval rolbaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během domácích zápasů pochytal Dominik Hrachovina 48 střel pardubických hokejistů a bez něj by Motor těžko vedl v sérii 2:0. Sedmadvacetiletý gólman Motoru ale zároveň pochválil rolbaře, že na ledě dobře ukotvili branku, protože mu hned čtyřikrát pomohla tyčka.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Článek

„Člověk je rád, když puk trefí tyčku, to je moje kamarádka. Zazvonil o brankovou konstrukci tolikrát, že ani nevím, kdy mi nejvíc zatrnulo. Pan rolbař to dobře postavil, tak možná, že mu doneseme nějakou basu," usmíval se Hrachovina.

Od rozhodčích přijal omluvu za chybné vyloučení, když přikryl puk a sudí to označili za zdržování hry. „Absolutně jsem to nepochopil, ale chyba se stane. I ti kluci v pruhovaném jsou jen lidi," mínil.

Také přiznával, že poprvé zažil obrat duelu play off během 32 sekund poslední minuty. „Pátrám v paměti, ale podobný moment si fakt nevybavuji. Spíš si vzpomínám na gól ve čtvrtém prodloužení ve finské lize," poznamenal Hrachovina, který tam získal dvakrát titul s Tapparou Tampere.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Poulíček z Pardubic a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Pardubicím protekla výhra ve druhém duelu doslova mezi prsty. V čase 59:19 nejprve při power play Motoru srovnal Martin Hanzl, Hrachovina ale ze střídačky gól neviděl. „Kluci hrají, moje práce je být v bráně. Když tam nejsem, raději se nedívám, ať nemám nějaké zbytečné emoce," řekl Hrachovina.

Devět sekund před koncem rozhodl Lukáš Pech a rozjásal vyprodanou Budvar arénu. „Když jsme byli s pukem u nich v pásmu, doufal jsem. Možná jsem tam očima tlačil ten gól taky. Každopádně se ukázal charakter našeho mužstva, v závěru jsme to podle mě chtěli trochu víc," mínil budějovický gólman, podle nějž od pátku na domácím ledě bude Dynamo pod velkým tlakem.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice