Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 5:3Hráči Sparty předvedli parádní obrat a zvítězili potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Přikryl 0 : 1
6. Vitouch 1 : 1
22. Suchý 1 : 2
31. Suchý 1 : 3
32. Horák 2 : 3
38. Chlapík 3 : 3
50. Vitouch 4 : 3
59. Chlapík 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty zdolali v dohrávce 50. kola extraligy doma Plzeň 5:3 a díky šesté výhře z posledních sedmi zápasů si upevnili sedmé místo. Pražané sice prohrávali už 1:3, do konce druhé třetiny ale vyrovnali a v závěrečném dějství výsledek otočili. Po dvou gólech vítězů dali David Vitouch a Filip Chlapík, který se s 28 trefami osamostatnil v čele tabulky střelců před Michalem Bulířem z týmu soupeře. Čtvrtá Plzeň, za kterou si připsal dvě branky a asistenci Filip Suchý, neuspěla poprvé po sérii čtyř vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Horák ze Sparty Praha a Maxim Matuškin oslavují gól během utkání Tipsportextraligy.

Článek

Plzeň měla z uplynulých čtyř zápasů skóre 10:1 a v O2 areně se ujala vedení v 5. minutě, kdy se po Kindlově střele od modré čáry prosadil z dorážky Přikryl. Za 41 sekund zakončil Matuškinovu akci zblízka Vitouch a vyrovnal. Gólman Pavlát po dvou čistých kontech za sebou inkasoval a jeho neprůstřelnost skončila po 157 minutách a 42 sekundách. Sparta se následně ubránila při Šmerhově vyloučení a potom zahrozili Forman s Chlapíkem.

Velkých šancí úvodní dějství ale moc nenabídlo. Druhé bylo daleko rušnější. Hned v úvodu při Mertlově vyloučení předvedl sólo Chlapík, ale ztroskotal na Pavlátovi. Vzápětí na druhé straně převedl v oslabení průnik zakončený úspěšným blafákem do bekhendu Suchý a vrátil Indiánům vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Mertl ze Škody Plzeň, Erik Thorell ze Sparty Praha a Vladimír Kremláček ze Škody Plzeň během utkání Tipsportextraligy

Ve 26. minutě neuspěl s průnikem proti plzeňskému brankáři Horák a přesně v polovině prostřední třetiny hosté zvýšili. Přikryl vybruslil zpoza branky, po jeho pokusu zůstal puk ležet za Machovským, kde se ho snažili dotlačit Bulíř se Suchým, kterému byl gól připsán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Suchý ze Škody Plzeň oslavuje gól během utkání Tipsportextraligy

Ve 32. minutě po dalším rychlém výpadu Sparty Thorell minul branku, ale o chvilku později už volný Horák proměnil Kašeho přihrávku zpoza branky. Pražané se ubránili při Chlapíkově vyloučení a v 38. minutě při dalším Mertlově trestu hned po čtyřech sekundách vyrovnali. Po Pavelkově přihrávce se trefil Chlapík.

Na začátku třetí třetiny Plzeň odolala při Graňákově trestu a vrátit Plzni vedení mohl Mertl, který jel sám na Machovského, ale střelu na vyrážečku si sparťanský gólman pohlídal. Udeřila naopak v 50. minutě Sparta, která se poprvé v utkání dostala do vedení a už ho nepustila. Šmerha svojí třetí asistencí v utkání nabil mezi kruhy Vitouchovi, který prostřelil Pavláta a připsal si druhou branku v utkání. Vyrovnat se nepodařilo ve dvou šancích v rychlém sledu Schleissovi. Výsledek potvrdil 62 sekund před koncem při power play Chlapík.

Dohrávka 50. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. D. Vitouch (Matuškin, Šmerha), 32. R. Horák (D. Kaše, E. Thorell), 38. Chlapík (R. Horák), 50. D. Vitouch (Šmerha, Prymula), 59. Chlapík - 5. F. Přikryl (J. Kindl, F. Suchý), 22. F. Suchý, 30. F. Suchý (F. Přikryl). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Machovský - Němeček , Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenér: Jandač.
Plzeň: Pavlát - J. Holý, L. Kaňák, Kremláček, Graňák, J. Kindl, Budík, Kvasnička - Dufek, Mertl, M. Lang - F. Přikryl, Bulíř, F. Suchý - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - Malát, G. Thorell, M. Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Reklama