Hlavní obsah

Bartošák zase v maléru. Hradec ho postavil mimo kádr, nepřišel na trénink i zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ta, zatím nepotvrzená, zpráva se mezi hokejovými příznivci v Hradci Králové šíří jako lavina. Brankář Mountfieldu Patrik Bartošák usedl pod vlivem alkoholu za volant a byl účastníkem autonehody. Třicetiletý rodák z Kopřivnice původně měl být v sestavě východočeského klubu v pátečním utkání extraligy proti Kladnu, nakonec ale nebyl ani na střídačce. A klub v sobotním oficiálním vyjádření potíže přiznal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Mountfieldu Patrik Bartošák.

Článek

„Klub v tuto chvíli může sdělit pouze to, že se hráč nedostavil na páteční dopolední trénink a také na sraz před večerním zápasem proti Kladnu. Zprávy, které se objevily v médiích, nemůže klub v tuto chvíli potvrdit, protože oficiální informace o včerejším dopravním přestupku Patrika Bartošáka nemá,“ stojí v prohlášení Mountfieldu HK.

Pokud se zvěsti kolující hokejovým zákulisím a mezi fanoušky Hradce potvrdí, půjde o další exces snad nikdy nepoučitelného brankáře.

„Vedení Mountfieldu HK je s Patrikem Bartošákem v kontaktu, hráč je aktuálně postaven mimo kádr A-mužstva. Klub i nadále zjišťuje veškeré podrobnosti a po jejich oficiálním obdržení bude situaci řešit a veřejnost i média informovat,“ uvedl klub.

Bartošák už byl v minulosti nařčen z domácího násilí, kvůli čemuž mu krachnul sen o NHL v dresu Los Angeles Kings. Veřejným tajemstvím pak byly jeho opakované problémy s alkoholem.

Letos v létě se pak sociálními sítěmi prohnala spekulace, že měl Bartošák přijít o řidičák. To gólman popřel a pro deník Sport pak ukázal, že doklad stále vlastní.

„Budu se snažit být ještě méně lidem na očích, abych jim nebyl trnem v oku. Budu jim dávat ještě méně příležitostí, aby o mně cokoliv říkali. To je asi jediné, co mohu udělat. Vím, že bohužel tu historii mám. A jedinou cestou, jak se ochránit, je, že některým lidem nepolezu na oči a nedám jim důvod, aby se hrabali v mém soukromí,“ říkal na začátku září v rozhovoru pro Sport.cz.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové – Kladno, přivítání Radka Smoleňáka v HradciVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pokud se však nejnovější zvěsti ukáží být jako pravdivé, jde o obrovský průšvih pro hráče i klub. Mountfield by totiž přišel o svou jedničku, jejíž úspěšnost zákroků šplhala k 92 procentům.

Před necelými třemi týdny pustil Hradec do finské SaiPy Lappeenranta Henriho Kiviaha, opačným směrem zamířil Jan Lukáš. Ten si v pátek odbyl premiéru v brance Východočechů a proti Kladnu inkasoval jen jednou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. Rytíři Kladno 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama