Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hr. Králové 2:3 SNHradec Králové vyhrál posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Lev 0 : 1
29. Orsava 0 : 2
38. Bičevskis 1 : 2
56. Flynn 2 : 2
65. McCormack (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v 55. kole extraligy v Mladé Boleslavi 3:2 po samostatných nájezdech a po sedmé výhře za sebou unikli v čele tabulky druhému Třinci na rozdíl dvou bodů. Devátý Bruslařský klub naopak prohrál osmý z posledních devíti duelů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Radek Smoleňák, Ahti Oksanen a autor prvního gólu Jakub Lev z Hradce Králové se radují.

Článek

Za domácí mohl otevřít skóre v úniku dvou na jednoho Šťastný, ale těsně minul branku. Domácí gólman Krošelj měl o něco více práce. Nejvíc se zapotil při závaru ve 13. minutě, ale všechny pokusy hostů pokryl svými betony.

To, co se nepovedlo ani jednomu z hráčů za dvacet minut třetiny první, zvládl hostující Jakub Lev za 38 sekund té druhé. V rychlosti si najel do útočného pásma a švihem trefil přesně horní růžek Krošeljovy branky. Ještě hůře bylo pro domácí ve 29. minutě, když bleskově využil přesilovku bývalý hráč Bruslařského klubu Orsava. Ten překvapil slovinského brankáře Mladé Boleslavi pokusem zpoza branky. Gól pak ještě potvrdil videorozhodčí. Domácím vykřesal naději ve 38. minutě Bičevskis, který tečoval za Novotného záda puk po střele Fillmana.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Filip Novotný, Bohumil Jank z Hradce Králové a David Šťastný z Mladé Boleslavi.

I ve třetí třetině byli aktivnější hosté, kteří domácí celek výrazně přestříleli, ale ujala se jediná šance na druhé straně. Flynn využil přečíslení a v 56. minutě prostřelil Novotného mezi betony. Šlo se tak do prodloužení, do něhož si domácí přenesli více než minutovou přesilovku, ale využít ji nedokázali. Po návratu vyloučeného Lva se již zbytek nastaveného času odehrál bez přerušení se čtyřmi hráči na každé straně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První gól inkasuje brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi.

O vítězi nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Hradečtí proměnili všechny čtyři, i přesto, že trenéři Boleslavi na čtvrtý nájezd poslali do branky Jana Růžičku. Domácí uspěli jen dvakrát. Vítězný gól si připsal McCormack.

55. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Bičevskis (Fillman, Pýcha), 56. O. Flynn (O. Najman) - 21. Lev (Oksanen, Nedomlel), 29. Orsava (Smoleňák, McCormack), rozhodující sam. nájezd McCormack. Rozhodčí: Pražák, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 949.
Mladá Boleslav: Krošelj (na 4. nájezd J. Růžička)- Lintuniemi, Jánošík, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Pýcha, T. Hanousek - D. Šťastný, A. Raška, Lunter - Kantner, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Fořt, Grim - Závora, Bičevskis, Bernad. Trenér: R. Rulík.
Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Cingel. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice