Hlavní obsah

Hradec Králové znovu vypověděl smlouvu svému útočníkovi. A ani napodruhé neuspěl

Praha

I druhá výpověď smlouvy, kterou po vypuknutí pandemie koronaviru a předčasném ukončení sezony obdržel od Hradce Králové jeho útočník Lukáš Žejdl, je z rozhodnutí smírčí komise hokejového svazu neplatná. Informovala o tom Česká asociace hokejistů (CAIHP).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Hradce Králové oslavují gól - ilustrační foto.

Článek

Mountfield HK po předčasném konci ročníku vypověděl kontrakty pěti svým hráčům z důvodu zásahu vyšší moci. Smírčí komise už na konci dubna rozhodla, že výpověď Žejdlova kontraktu je neplatná. Hradec Králové hráči přesto vzápětí vypověděl smlouvu znovu, v tomto případě se výpověď neměla vztahovat na sezonu 2019/20, nýbrž na následující ročník. Jenže východočeský klub znovu neuspěl...

„Obě výpovědi se odvolávaly na vyšší moc. K tomu klub přidal to, že zástupci hráče neakceptovali kompromisní řešení, což bylo nepravdivé tvrzení," uvedl hráčův zástupce a současně prezident CAIHP Libor Zbořil.

Hráčská asociace se před smírčím řízením i v jeho průběhu snažila s klubem najít kompromis. „U jednacího stolu jsme se s Mountfieldem chtěli dohodnout obdobně, jako v případě Vojtěcha Poláka s Karlovými Vary. Bohužel jsme nenašli řešení vyhovující oběma stranám, a tak musela rozhodnout smírčí komise," přibližuje Zbořil dění posledních týdnů.

Foto: Sport.cz

Prezident České asociace hokejistů Libor Zbořil.

„Je otázkou, zda tímto celá záležitost končí. Je na hradeckém klubu, jak se nyní zachová," netroufá si prezident CAIHP odhadovat další vývoj situace.

Kromě Žejdla podal Hradec Králové výpovědi i obráncům Oskarsi Cibulskisovi, Tomáši Linhartovi, Oscaru Eklundovi a Petru Šidlíkovi. Dva posledně jmenovaní se rovněž obrátili s prosbou o pomoc na CAIHP. Zatímco Eklunda smírčí komise stále řeší, u Šidlíka rozhodla, že jeho výpověď je, stejně jako ta Žejdlova, neplatná.

Podle CAIHP se klub následně dohodl se Šidlíkem na řádném vypořádání platné smlouvy a hráč přistoupil na poměrné snížení finančních odměn.

Reklama

Související témata: