Hlavní obsah

Litvínov - Hr. Králové 3:2 SNHradec odmítl jít do velkého trháku, prohrál po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Jergl 0 : 1
27. Lalancette 0 : 2
36. Sukel´ 1 : 2
58. Zdráhal 2 : 2
65. Estephan 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové prohráli v úterní dohrávce 43. kola extraligy na ledě Litvínova 2:3 po nájezdech. Mountfield tak navýšil vedení v tabulce před druhým Třincem jen o bod. Zápas ve prospěch Vervy rozhodl Estephan v první sérii nájezdů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Petr Straka, Matúš Sukeľ a Giorgio Estephan z Litvínova se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Litvínov, který chtěl protrhnout nepříznivou bilanci ze vzájemných duelů, začal proti rozjetým Východočechům sympaticky. Rychlý hokej z obou stran však k šancím nevedl.

Po deseti minutách tempo hry trochu upadlo a mohli z toho těžit domácí. V první velké příležitosti se ve 12 minutě ocitl Stříteský, jeho střela z prostoru mezi kruhy ale skončila na tyčce a dorážku zblokoval jeden z hradeckých obránců. Z protiútoku zahrozili hosté, Pilař dostal prostor v levém kruhu a rychlou střelou zápěstím vyzkoušel Godlu. Domácí brankář hradeckému útočníkovi pohotově zmenšil střelecký úhel a udržel bezbrankový stav.

V 16. minutě po rychlém přechodu hostů do útočného pásma se puk dostal k Orsavovi, jenž křížnou nahrávkou našel volného Cingela, ten ale sám před Godlou těsně minul levou tyčku.

Východočeši přenesli aktivitu ze závěru prvního dějství také do úvodu druhé třetiny a již po minutě a půl vybojovali faul na Sukeľovi. V následné přesilové hře zatlačili domácí hokejisty v obranném pásmu, několik nadějných střeleckých pozic ale nedokázali využít. V době, kdy se již Sukeľ vracel z trestné lavice, našel Ščerbak mezi kruhy osamoceného Jergla, jenž ranou nad Godlovu lapačku otevřel skóre.

Vstřelená branka hradecké hokejisty nakopla. Neuběhly ani tři minuty a hosté přetavili sílící tlak v druhý gól. Lalancette v 27. minutě vybruslil i s pukem od levého mantinelu, jednoduše se zbavil bránícího Straky a z podobné pozice jako pár minut před ním Jergl trefil přesně horní roh Godlovy branky.

Domácí až do 34. minuty herně dominovali, v závěru druhé části se ale Litvínov dostal zpět do hry. Zdráhal samostatný únik ještě neproměnil, o dvě minuty později se však domácí přeci jen prosadili. Povedenou přesilovkovou kombinaci Estephana s Lukešem zakončil kontaktní brankou Sukeľ.

Hokejisté Litvínova se ve třetí třetině dlouho hledali, přes to v závěru dokázali vyrovnat. Domácí zásluhou Zdráhalovy přesné rány využili i druhou přesilovou hru v zápase a vysloužili si prodloužení.

Hradec v něm nevyužil přesilovku čtyři na tři a zápas dospěl až do nájezdů. V těch se prosadili pouze domácí Estephan a Fronk, kteří společně se stoprocentním brankářem Godlou vybojovali týmu bod navíc. Litvínov zvýšil svůj náskok na třinácté Karlovy Vary na čtyři body a tři kola před koncem základní části se přiblížil jistotě předkola. Hradec i přes ztrátu dvou bodů zůstává v čele tabulky s tříbodovým náskokem před Třincem.

Dohrávka 43. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 36. M. Sukeľ (Estephan, F. Lukeš), 58. P. Zdráhal (F. Lukeš, Estephan), rozhodující nájezd Estephan - 24. Jergl (Ščerbak, Kevin Klíma), 27. Lalancette (Blain). Rozhodčí: Horák, Lhotský - Hejduk, J. Svoboda. Vyloučení: 2:2. Využití 2:0. Diváci: 2489.
Litvínov: Godla - Stříteský, D. Kolář, Strejček, Hrbas, D. Zeman, Demel - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, M. Sukeľ, P. Straka - Fronk, Gerhát, P. Svoboda - Havelka, V. Hübl, Zygmunt - F. Lukeš. Trenér: V. Růžička.
Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Cingel, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články