Hlavní obsah

Hradec padl po nájezdech, Sparta bere těsnou výhru, slaví Boleslav, Kladno i Motor

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové využili šanci k trháku v čele extraligy jen částečně. Na ledě Litvínova prohráli 2:3 po nájezdech a druhému Třinci tak utekl Mountfield jem na rozdíl tři bodů. Sparta potvrdila roli favorita, když vyhrála na ledě sestupujícího Zlína 3:2. Cennou výhru v boji o předkolo play off slaví Mladá Boleslav. Bruslaři doma porazili Energii 3:2. České Budějovice měly v úterý nabito, Pardubice rozstřílely 7:1. Kladno až v prodloužení přehrálo Vítkovice 4:3. Kometa v posledním úterním duelu zdolala po samostatných nájezdech Plzeň 4:3.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Sparťanská radost. Gól oslavují zleva Michal Moravčík, Roman Horák a Tomáš Šmerha.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav porazila v dohrávaném utkání 41. kola Karlovy Vary 3:2 a udělala další krok k postupu do předkola play off. Středočeši jsou díky plnému bodovému zisku aktuálně devátí a na třináctou Energii mají luxusní náskok devíti bodů. Utkání rozhodl v 56. minutě parádní akcí Oscar Flynn.

Pardubice potvrdily i na ledě Motoru, že je závěr základní části extraligy nezastihl v dobré formě. Jihočeši soupeře rozstříleli 7:1, Dynamo zaknihovalo šestou porážku v řadě a vypadlo z první čtyřky tabulky. Před ním je o bod Sparta a Plzeň, ta však odehrála o zápas víc.

V parádní formě je naopak Sparta, která zvítězila ve Zlíně. Berani během týdne po definitivě sestupu udělali průvan v kádru, a tak byli Pražané velkým favoritem. Nakonec ale byli rádi za těsné vítězství 3:2. I to je ale posunulo mezi elitní kvarteto tabulky.  Sparta využila dvě přesilovky, během té druhé vstřelil vítězný gól Jandus.

Hradec Králové mohl v případě plného bodového zisku v dohrávce 43. kola v Litvínově odskočit v čele tabulky Třinci. Oceláři totiž měli volno. Jenže Mountfield šancí pohrdl. Východočeši sice vedli o dvě branky, nakonec však duel dospěl až do samostatných nájezdů, kde pro sebe urvala dva body Verva.

Čtrnácté Kladno porazilo v dohrávce 31. kola extraligy ve svém chomutovském azylu Vítkovice 4:3 v prodloužení a drží naději na únik baráži o udržení. Se třemi zápasy do konce základní části snížili ztrátu na třinácté Karlovy Vary na sedm bodů. V čase 60:51 rozhodl v přesilové hře svým druhým gólem v utkání Adam Kubík. Tři asistence si připsal kapitán Tomáš Plekanec.

Dramatickou koncovku měla dohrávka 52. kola, kde Brno vyhrálo nad Plzní 4:3 až po samostatných nájezdech. Zápas ve prospěch Komety, která zastavila sérii čtyři extraligových porážek definitivně složil na lopatky proměněným nájezdem Krištof.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 41. kola:
Mladá Boleslav - Karlovy Vary 3:2
Branky: 32. Ševc, 35. Pláněk, 56. Flynn - 30. T. Rachůnek, 43. Plutnar.
Dohrávka 43. kola:
Litvínov - Hradec Králové 3:2 SN
Branky: 36. Sukel´, 58. Zdráhal, rozhodující nájezd Estephan - 24. Jergl, 27. Lalancette.
Dohrávka 44. kola:
Zlín - Sparta 2:3
Branky: 47. Kubiš, 58. Zabusovs - 24. Šmerha, 44. Řepík, 49. Jandus.
Dohrávky 52. kola:
České Budějovice - Pardubice 7:1
Branky: 12. a 31. Vráblík, 25. Percy, 34. Beránek, 40. a 51. Ondráček, 41. Abdul - 39. Košťálek.
Brno - Plzeň 4:3 SN
Branky: 35. Holland, 37. Šik, 44. Holík, rozhodující nájezd Krištof - 29. Kremláček, 36. Schleiss, 48. Malát.
Dohrávka 31. kola:
Kladno - Vítkovice 4:3 v prodloužení
Branky: 28. a 61. Kubík, 19. Pytlík, 59. Hlava - 25. a 44. Fridrich, 57. Hruška.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.