Hlavní obsah

Hradec šel v Brně na krev, přesto přišel o výhru. Krutý výsledek, stýskal si Eberle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadalo to, že po osmi extraligových zápasech budou v Brně už konečně bodovat naplno. Hokejisté Hradce Králové vedli nad Kometou 2:0, avšak v závěru základní hrací doby o náskok přišli a ve čtvrté minutě prodloužení inkasovali v oslabení rozdílový gól. Na tříbodové vítězství čekají od 3. ledna.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Takové utkání se mi hrozně těžko hodnotí. Bohužel jsme se ke konci dopustili chyb, které Brňané potrestali,“ posteskl si zklamaný kapitán Mountfieldu Jan Eberle, jenž na začátku poslední třetiny navýšil vedení svého celku na 2:0. „Byli jsme ve všech možných statistikách lepší než Kometa. Nakonec jsme doplatili na to, že jsme nevstřelili víc než dva góly,“ těžce skousával, že jeho tým bral po kolapsu v závěru pouze jediný bodík.

Hradečtí dovedli do prodloužení už šestý extraligový duel v řadě. A jen jednou v nastavení uspěli. „Všichni jsme věřili, že už to konečně zlomíme. Myslím, že jsme odehráli v Brně velmi solidní zápas. Výsledek rozhodně neodpovídá dění na ledě. Je pro nás hodně krutý,“ domníval se Eberle.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno – Hradec Králové 0:2 (42. Eberle)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Štve ho, že takhle už poztrácelo východočeské mužstvo v poslední době dost bodů. „Kometu jsme většinu střetnutí mačkali, avšak hokej je hra chyb. Táhne se to s námi, další nezdar nás moc mrzí. Máme ale rozhodně na čem stavět. Věřím, že tři body už brzy získáme. Nejlíp hned v neděli v Liberci,“ myslel útočník Mountfieldu již na další utkání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Potyčky v zápase Kometa–MountfieldVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Zápas v Brně byl hodně emotivní, k vidění byla řada potyček. „Kometa hrála tvrdě a my taky. Pomalu se blíží rozhodující fáze sezony, a tak jdeme v každém utkání na krev. Chceme být na play off co nejlíp připraveni. A uvědomujeme si, že máme ještě na čem pracovat,“ přemítal Eberle.

Podle kouče Mountfieldu Tomáše Martince nastoupilo jeho mužstvo do zápasu v Brně s respektem. „Kometa dosahovala poslední dobou velmi dobrých výsledků. Naši hráči ovšem pracovali v utkání velice dobře. V některých úsecích jsme domácí dostali pod velký tlak. Luxusní náskok jsme však v závěru bohužel promrhali. Brňané hráli naplno až do konce a skóre otočili. Bod je pro nás vzhledem k průběhu střetnutí málo, jsme zklamaní,“ svěřil se.

Je přesvědčený, že Hradečtí začnou zase brzy vítězit. „Máme v základní části extraligy ještě jedenáct duelů na to, abychom se zlepšovali. Musíme zůstat v hlavách pozitivní,“ apeloval Martinec na svoje hokejisty.

Reklama

Související témata: