Hlavní obsah

Pospíšil Marcela nebouchl, a stejně dostal dvě minuty. Příště se zase porvu, plánoval po obratu s Hradcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Famózní obrat v závěru vynesl brněnským hokejistům v zápase s Hradcem Králové dva extraligové body. Kometa nejprve smazala na konci základní hrací doby v rozpětí pouhých 53 vteřin dvoubrankové manko a ve čtvrté minutě prodloužení vstřelila v přesilovce za Pláňkův faul vítězný gól na 3:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Potyčky v zápase Kometa Brno – Mountfield Hradec KrálovéVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Získali jsme zlaté dva body. Hokej se hraje celých šedesát minut a my jsme ukázali, že máme silné mužstvo,“ říkal spokojený útočník Kristián Pospíšil, který necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny snížil na 1:2 a vzápětí přihrál obránci Danielu Gazdovi na vyrovnávací trefu. „V nastavení jsme obrat završili,“ radoval se.

Prozradil, že si Brňané za nepříznivého stavu připomněli nedávný duel s Pardubicemi, v němž prohrávali už 1:5, ale přesto si dokázali vynutit prodloužení. „Řekli jsme si, že se musíme ještě víc tlačit před hradeckého brankáře Laurikainena, který nás dlouho trápil, a co nejvíc mu znepříjemňovat život. Snažili jsme se pálit z každé pozice. Nakonec nám to tam napadalo,“ netajil Pospíšil nadšení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vlevo Patrik Marcel z Hradce Králové, vpravo čárový rozhodčí Petr Šimánek, za ním je skrytý Kristián Pospíšil z Brna

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno – Hradec Králové 1:2 (57. Pospíšil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V emotivním duelu plném potyček tentokrát příliš nevzdoroval obránci Mountfieldu Patriku Marcelovi, který se snažil vyzvat jindy bojovně naladěného Pospíšila k bitce za jeho předchozí tvrdý zákrok na jednoho z hradeckých parťáků. „Nehodlal jsem se prát. Raději jsem chtěl šetřit síly, abych dal gól. Vůbec jsem Marcela nebouchl, ale stejně jsem dostal dvě minuty. Takže příště se asi zase porvu,“ plánoval slovenský forvard.

Pospíšil ocenil přínos beka Gazdy, který střetnutí nakonec rozhodl a se šestnácti brankami je aktuálně nejlepším kanonýrem Komety. „Jen ať takhle střílí dál. Týmu to prospívá,“ usmál se. „Ve zbytku základní části extraligy pro nás bude důležitý každý bodík. Chceme atakovat elitní čtyřku,“ netají.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. Mountfield HK 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Góly přeje také kanadskému obránci Gregu Morovi, který v pátek premiérově oblékl brněnský dres. „Dobře ho znám, jsme kamarádi. Působili jsme společně ve finské SaiPě. Je to výborný hokejista, který by nám měl hodně pomoct. Když jednal o příchodu do Komety, tak jsme si volali. Nedávno jsem tady prodloužil kontrakt o tři roky, takže je jasné, že jsem mu o klubu pověděl jen samé pozitivní věci,“ prozradil Pospíšil.

Mora pochválil i brněnský asistent Jiří Otoupalík. „Na to, že s námi absolvoval rozbruslení a pak šel hned do zápasu, podal velmi dobrý výkon,“ tvrdil. Vyzvedl i gólmana Dominika Furcha, který ve svém druhém utkání po dlouhodobém zranění působil o dost jistějším dojmem než v úterý v Třinci. „Chytl trestné střílení a měl řadu dalších skvělých zákroků. Vrací se do fantastické formy, jaká se ho držela na podzim,“ věří Otoupalík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno – Hradec Králové 3:2 pp (64. Flek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Také on si dvou bodů nesmírně považoval. „Hradec byl dlouho lepší. My jsme ale nic nezabalili. Kluci bojovali ze všech sil až do konce – a byli jsme za to odměněni,“ liboval si.

Reklama

Související témata: