Hlavní obsah

Hradecký Mertl podal odpor proti rozhodnutí předsedy disciplinárky. Neuspěl

Praha

Vynesený trest platí, jeho zkrácení nebo prominutí se Tomáš Mertl nedočkal. Královehradecký hokejový útočník podal odpor proti verdiktu předsedy disciplinární komise extraligy Karla Holého, jenž devětadvacetiletému hráči zastavil za jeho faul na sparťanského útočníka Formana v utkání hraném 7. února, úspěšný ale nebyl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš mertl z Hradce Králové.

Článek

Mertl na konci druhé třetiny zasáhl Formana kolenem, čímž na ledě odstartoval sérii šarvátek. Hradecký útočník byl rozhodčími Šindlerem s Pavlovičem vyloučen na pět minut a do konce utkání, dodatečně dostal i dvouzápasový flastr od disciplinárky.

Proti jejímu verdiktu podal odpor a hájil se především tím, že se zákroku dopustil neúmyslně, ve snaze zasáhnout protihráče tělem a Forman nebyl zraněn. Navíc Mertl poukázal, že v posledních dvou letech nebyl trestán.

Disciplinární komise ale i přesto na vyneseném trestu trvala. I proto, že k polehčujícím okolnostem již bylo přihlédnuto před původním rozhodnutím, neboť Mertlovi hrozilo zastavení činnosti na dvé až pět utkání, v závažnějších případech až na deset duelů.

Mertl tak přijde o dnešní zápas na ledě Komety Brno i páteční souboj s Třincem. Do sestavy Hradce se vrátí v neděli v Plzni.

Reklama

Související témata: