Hlavní obsah

Hrdina Třince Roman: Po gólu jsem měl takový blackout, že nevím, co se ve mně odehrávalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězným gólem rozhodl už v sedmém čtvrtfinále proti Motoru o postupu Ocelářů, po sedmém semifinále hokejové extraligy na Spartě je slovenský hokejový útočník Miloš Roman hrdinou Třince znovu. V čase 121:46 ukončil historicky druhý nejdelší duel tuzemského play off a zajistil úřadujícím mistrům vstupenku do finále.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, rozhodující branka Třince a pozápasové emoceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 7. zápas Sparta - Třinec1/23

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Byl to nejdůležitější gól vaší kariéry?

Jsem za něj strašně rád, ale nečekám, že za to dostanu nějaké prémie. Je úplně jedno, že jsem rozhodl zase já. Všem klukům patří obrovský díky za to, co jsme předvedli. Ukázali jsme srdce a obrovský charakter. Po celou sérii. Nikdo nic nevypustil a do poslední chvíle jsme věřili, že můžeme postoupit. Cítím teď obrovskou euforii.

Překvapilo vás, jak moc prostoru vám obrany Sparty nechala před gólem?

Je pravda, že celé prodloužení bylo opatrné. Před svým gólem jsem nejdřív ani nevěděl, kde je puk. Jen jsem se snažil jít do brány, protože jsem viděl volný prostor, a doufal jsem, že puk se ke mně dostane. Když jsem dal gól, měl jsem najednou takový blackout, že ani nevím, co se ve mně odehrávalo. Jenom jsem se radoval s fanoušky a spoluhráči.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Kde se ve vás vzala ta vnitřní síla, že jste jako první tým v českém play off dokázali postoupit navzdory úvodním třem porážkám?

Víme, jak dobré máme hráče a co dokážou. Pořád jsme věřili, i za stavu 0:3 na zápasy. Vyplatilo se nám to. Před sedmým zápasem jsme si v kabině říkali, že můžeme být první, kdo postoupí po prvních třech prohrách. Věřili jsme si. Ta série měla úplně všechno – góly, emoce, fauly bitky… I pro lidi to muselo být velmi atraktivní. Sparta zaslouží obrovský respekt, za to, jak hrála.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, po faulu Mozíka Oceláři vyrovnali z přesilovkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Cítil jste s každým dalším prodloužením, jak ubývají síly?

Bylo to velmi náročné. Člověk v takové situaci vlastně ani neví, jestli nějaké síly má, nebo ne. Soustředili jsme se jen na nejbližší střídání, šli jsme od jednoho k druhému. Dál jsme nekoukali. Měli jsme hlavy nastavené tak, že rozhodnout může jakákoli střela.

Finále s Pardubicemi startuje už v úterý. Může se na Třinci projevit, že ve čtvrtfinále i semifinále musel hrát na sedm zápasů?

Znovu se nastavíme tak, že jdeme do boje. V takových situacích už jde únava stranou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.