Hlavní obsah

Hromotluk Kočí zranil Holce. Srážka se mnou bolí, říká sparťan

Praha

Hrát proti Spartě a zejména Davidu Kočímu je pro brněnského forvarda Miroslava Holce nanejvýše nebezpečné. Na začátku listopadu odnesl střet s více než metrákovou mlátičkou zraněním žeber, v nedělním druhém zápase čtvrtfinále play-off se střetl s Kočím znovu a opět na to nezapomene. Už po šestapadesáti vteřinách hry totiž opouštěl led v péči klubových lékařů, když tentokráte jej zradilo rameno a sezóna pro něj nejspíše skončila.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Komety Miroslav Holec poté, co jej obránce Sparty David Kočí (vlevo) narazil na mantinel. Ofenzivní opora hostů musela odstoupit z utkání se zraněným ramenem.

Článek
Fotogalerie

56 vteřin. Tak dlouho trval druhý čtvrtfinálový duel mezi Spartou a Brnem pro útočníka Komety Miroslava Holce. Právě v tomto čase jej na mantinel přišpendlil holešovický obránce David Kočí a rameno nevydrželo. Šikovný forvard okamžitě putoval na vyšetření do nemocnice a zbytek zápasu pak po návratu na stadión strávil mačkáním palců na tribuně.

„Normálně jsem dohrával souboj, tak jak jsem zvyklý. Snažím se hrát tvrdě, ale tohle nebylo úmyslné. Mrzí mě, že došlo ke zranění. Ale je to holt hokej,“ říkal po zápase Kočí, jehož zákrok rozhodčí ocenili dvouminutovým trestem. Nutno ovšem přiznat, že jakýkoli úmysl se v jeho zákroku shledat nedal.

„Takoví hráči jako Kočí jsou na ledě jen kvůli tomu, aby někoho zranili,“ cituje Deník slova Miroslava Holce.

„Mám 110 kilo, srážka se mnou asi bolí každého,“ přemýšlel Kočí, kterého protivníkovo zranění mrzelo. Přesto však svou oběť s omluvou kontaktovat nehodlá. „Není pro to důvod. O žádný úmysl se nejednalo, ruce nahoře nebyly. Koho tam mám, toho dohraju. Každý, kdo to viděl, musí uznat, že jsem Holce nechtěl zranit.“

Sparta v neděli dokázala srovnat sérii, když výhru vydřela až po samostatných nájezdech. A Kočí skládá svému sokovi pochvalu. „Brno je skvělý tým, hraje výborně. Proto jsme vděční, že jsme dokázali vyrovnat.“

Druhý duel série nabídl kromě napínavé série i řadu tvrdých střetů, někdy až za hranicí pravidel. K vidění tak byla řada potyček, došlo i na pěstní souboj mezi Fosterem a Čermákem. „Tohle jsme čekali, Brno má velké a silné hráče. Myslím, že pro diváky je to skvělá podívaná,“ má jasno Kočí.

Podobný průběh čtvrtfinále očekává sparťanský hromotluk i na brněnském ledě, kam se souboj stěhuje za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy. „Může to dokonce být i ostřejší, my jsme ale připraveni na všechno. „Myslím, že celá série bude vedena v tvrdém pojetí.“

Reklama

Související témata: