Hlavní obsah

Hübl čísla docení až po sezoně. Teď mě zajímá závěr extraligy, tvrdí litvínovský kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřmi góly v rychlém sledu na přelomu druhé a poslední třetiny nakročili hokejisté Litvínova v Brně k důležitému vítězství 5:1, a navíc jejich kapitán Viktor Hübl dosáhl přihrávkou na Havelkův gól na další milník. Asistencí u čtvrté branky se dostal na magickou hranici 900 kanadských bodů v nejvyšší soutěži. Lepší jsou pouze Petr Leška a Richard Král.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Viktor Hübl z Litvínova a Adam Zbořil z Brna.

Článek

„Čísla jsou to pěkná. Po sezoně je asi docením. Teď mám ale v hlavě hlavně to, abychom zvládli závěr extraligy. Na to se soustředím. Chceme se pochopitelně posunout ze třinácté aspoň na dvanáctou příčku a dostat se do předkola play off. A zároveň se musíme dívat i pod sebe, abychom nespadli do baráže o udržení," líčí třiačtyřicetiletý Hübl.

Jeho tým navázal v extraligovém duelu v Brně vysokým triumfem na předchozí domácí vítězství nad Mladou Boleslaví. „Dobře víme, že nemáme kam uhnout. Už teď jsou pro nás všechny zápasy vlastně play off. Trochu jsme poslední dobou změnili systém, už nemáme takový nepořádek v naší obranné třetině. Kometu jsme skoro k ničemu nepustili. Počínali jsme si disciplinovaně. Nedovolili jsme jí moc přesilovek, které hraje excelentně. Tři naše góly vstřelili Slováci, asi se inspirovali krajany na olympiádě v Pekingu," usmívá se.

Hübl nedělá vědu z toho, že momentálně nastupuje až ve čtvrté útočné formaci. „Každý by pochopitelně rád hrál víc. Teď je to ale takhle dané, a já se musím podřídit. O to víc se snažím, abych v kratším čase, který dostanu, nechal na ledě úplně všechno," tvrdí.

Kouč Litvínova Vladimír Růžička svým hokejistům po závěrečné siréně poděkoval. „Kluci předvedli parádní výkon podpořený výtečnými zákroky brankáře Godly. Musím je pochválit za skvělou obranu. Dařilo se nám z ní přecházet do nebezpečných brejků. Brno má silné mužstvo, o to víc si vítězství považuju. Základ k němu jsme položili na konci prostřední dvacetiminutovky a pak jsme výborně vstoupili i do poslední třetiny. Přestože Kometa snížila na 1:4, věděl jsem, že už si cenné tři body nenecháme vzít," hodnotí bývalý reprezentační trenér povedený duel.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec