Hlavní obsah

Husí kůže, vzpomínky. Ale rychle přepínám, hlásil z Hradu oceněný Jágr. Vyrazí na Růžičku

Praha

Očekávané se stalo skutkem. Mezi vyznamenanými na Hradě nechyběl Jaromír Jágr. Hokejová legenda obdržela od prezidenta ČR Miloše Zemana medaili Za zásluhy prvního stupně v oblasti sportu. Na livestreamu se dělila o své zážitky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejista Jaromír Jágr (vpravo) převzal od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy I. stupně.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to nepopsatelný," netajil sedmačtyřicetiletý majitel kladenských Rytířů dojetí z průběhu večera.

„Ta atmosféra, ta hymna. Já si vzpomněl na nejlepší hokejové zážitky, kdy jsem po vyhraných zápasech státní hymnu poslouchal. Docela mi to scházelo, že už hymnu po zápase neuslyším a najednou ji slyšíš, když ti předávají státní vyznamenání. Měl jsem na těle husí kůži," uvedl Jágr.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

@jj68jaromirjagr obdržel druhé státní vyznamenání z rukou prezidenta republiky! 🎖🇨🇿

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym),Říj 28, 2019 v 1:25 PDT

Stal se vůbec prvním českým sportovcem, který dostal od prezidenta České republiky druhé státní vyznamenání. Poprvé se ho dočkal v roce 2010 - tehdy po velmi vydařeném mistrovství světa od Václava Klause. Teď za to, jak český hokej reprezentoval v zahraničí.

Přiznal, že měl zvláštní pocity. „Nikdy bych to neřekl, ale najednou se mi vrátily vzpomínky a až tady jsem si uvědomil, jak jsem hrdej na svou vlast," dodal, ale přepínal už zase do jiného režimu. Čistě hokejového.

V Hradci ho čeká pozoruhodný souboj. Potká se s Vladimírem Růžičkou, kolegou z kádru národního týmu při olympijském turnaji v Naganu 1998, nyní novým trenérem Mountfiledu.

Reklama

Související témata: