Hlavní obsah

Hvězdy Třince urážely na Spartě rozhodčí, ti si to nenechali líbit: Sorry, to fakt ne, slyšel kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V repríze extraligového finále z předminulé sezony mezi hokejisty Sparty a Třince nebyla nouze a vypjaté situace a náznaky potyček. Oceláři na konci druhé třetiny jen těžce kousali výroky sudích na ledě, ti si však poznámky hostujících hráčů nenechali líbit, a tak došlo na ojedinělou situaci, kdy Daňo s Nestrašilem obdrželi v rozmezí necelých tří minut dva menší tresty za napadání rozhodčích.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, vyloučeníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Hodně nepřehledný moment nastal ve 34. minutě. Hlavní arbitr Adam Kika zdviženou pravicí signalizoval menší trest pro sparťanského beka Němečka za nedovolené bránění Voženílka, a tak gólman Ocelářů Kacetl pelášil na střídačku, aby pustil do hry šestého bruslaře.

Sudí však po pár vteřinách hru přerušili, a když se po reklamní přestávce znovu začalo hrát, přesilovku nehrál Třinec, nýbrž Sparta. Což se hodně nelíbilo kapitánovi úřadujících mistrů Petru Vránovi, jenž během pauzy dlouho diskutoval s muži v pruhovaném.

Rozhodčí totiž udělili třinecké střídačce dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě a menší trest za napadání rozhodčích vyfasoval i Marko Daňo, jenž ze střídačky rozezleně pořvával na čárového sudího.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, faulVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Ty mě tady vy… po první třetině… Dobrý, to beru, jsi kapitán. Ale nebude mi tady po něm řvát a m*dat ho. Sorry, to fakt ne,“ odhalily mikrofony, jak hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek vysvětluje Vránovi, proč byl Daňo vyloučen.

Slezané se v oslabení ubránili, za chvilku šli ale do dalšího. A opět za napadání rozhodčích, tentokrát v podání autora první branky zápasu Andreje Nestrašila. Ten měl pocit, že kapitán Řepík mu držel hokejku, sudí ale nevylučovali. Až Nestrašila, který to s verbálním projevem přehnal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec 0:1 (1. Nestrašil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Naše chyba, oslabili jsme tím mužstvo,“ kál se jen pár minut po zápase Daňo.

„Něco už jsme si k tomu v kabině řekli a ještě něco řekneme. Tyhle věci ale zůstanou v šatně. Nechceme se takhle prezentovat. Jednak to hráče na oslabení stojí hodně sil, navíc nás to trošku vyvede z koncentrace na zápas. Chceme se toho do budoucna vyvarovat,“ prohlásil asistent trenéra Třince Vladimír Országh po utkání, které nakonec Sparta vyhrála 3:2 v prodloužení.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec