Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 0:3Jágr a spol. vyhráli v Plzni a opustili poslední místo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Melka 0 : 1
27. Pytlík 0 : 2
55. Indrák 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna zvítězili v 47. kole extraligy na ledě Plzně 3:0, připsali si třetí výhru z posledních čtyř utkání a posunuli se na třinácté místo tabulky. Druhým čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Adam Brízgala, kterému k tomu stačilo 17 zákroků. Plzeň prohrála počtvrté za sebou a je i nadále osmá.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jaromír Jágr

Článek

Hosté díky brzkému vyloučení Zámorského zaměstnali Svobodu již ve druhé minutě. Plzeňský gólman si však poradil s šancí Jágra a Indrákův gól nebyl po opakované kontrole sudích u videa uznán. Domácí nestíhali také ve hře v pěti a po dalším faulu Mertla musel ve 4. minutě nebezpečný volej Kubíka z pravého kruhu vyrazit opět pohotový Svoboda. Kladenští soupeře předčili pohybem a ve 12. minutě po prostrčení Zikmunda otevřel skóre povedeným bekhendovým blafákem Melka.

Domácí nedokázali směrem dopředu zareagovat ani během přesilovky, takže gólman Brízgala do první pauzy zaznamenal pouhé dva zákroky. Na začátku prostřední části se sice Indiáni herně zvedli, ale ve 25. minutě při trestu Slováčka trefil Blomstrand z mezikruží jen levou tyčku. Naopak na druhé straně po rychlém brejku zvýšil kladenské vedení na 2:0 zblízka nadvakrát Pytlík. Domácí znovu znejistěli a jen akrobatický zákrok Svobody proti zakončení Babky do odkryté branky je uchránil od další pohromy.

Foto: Roman Mareš, https://rytirikladno.cz/

Spoluhráči z Kladna Tomáš Plekanec (vlevo) a Jaromír Jágr.

V polovině utkání po přihrávce Jágra před brankou osamocený Plekanec minul a z protiútoku nepřekonal Brízgalu z úhlu Suchý. Indiáni poté nezvládli dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou a krátce před druhou sirénou jen se štěstím přečkali výjezd Jágra od zadního mantinelu a svižnou střelu Filipa z přečíslení.

Očekávaný plzeňský nápor ve třetí třetině pokazila záhy dvě vyloučení a ve 46. minutě Jágrovu přesilovkovou teč zastavila pravá tyč. Domácí trenéři stáhli hru na tři útoky, jenže v největší příležitosti Beránek z prostoru mezi kruhy trefil jen Brízgalu.

Rytíři aktivním pojetím hlídali svůj náskok a v 55. minutě po šikovné přihrávce Procházky upravil na konečných 3:0 po kličce do bekhendu Indrák. K čestnému úspěchu Indiánům nepomohla ani dlouhá power play.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Melka (Zikmund, Slováček), 27. Pytlík (Sotnieks, Cibulskis), 55. Indrák (M. Procházka. Cibulskis). Rozhodčí: Hribik, Jaroš - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Bitten - Cibulskis oba 5 min. Bez využití. Diváci: 5926.
Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Houdek, Piskáček, Baránek, Kremláček, Kvasnička, Jaroměřský - Holešinský, Mertl, Schleiss - Blomstrand, Suchý, Hrabík - Rekonen, Honejsek, Pour - Adamec, Bitten, M. Beránek. Trenér: Kořínek.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Kehar, Cibulskis, Ticháček, Slováček, Babka, Sotnieks - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, M. Procházka - Zikmund, Filip, Melka - O. Bláha, Pytlík, Michnáč. Trenér: Vejvoda.

Reklama