Hlavní obsah

Jágr děkoval za záchranu. Jestli budu pokračovat? Teď nemám v hlavě nic, tvrdil po úspěšné baráži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla na něm znát velká úleva. Hokejisté Kladna zvítězili v pátečním čtvrtém barážovém utkání ve Zlíně díky Indrákově trefě 1:0 a v nejkratším možném čase si opětovně zajistili extraligovou příslušnost. A jednapadesátiletý hrající majitel středočeského klubu Jaromír Jágr netajil po jasné výhře v sérii 4:0 na zápasy značnou spokojenost.

Bude Jágr v příští sezoně hrát? Chuť je, záleží, jestli nastoupím v přípravě, říká legendární útočníkVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jsme hrozně rádi. Pomohla nám loňská zkušenost s více než čtyřicetidenní pauzou. Mnozí z nás jsme tudíž už věděli, do čeho jdeme. Kvalitně jsme v ní potrénovali," tvrdil Jágr. Podle něj bylo nejtěžší udržet mužstvo v koncentraci. „Nebylo to vůbec jednoduché, když spousta ostatních týmů už byla na dovolené a nás vrchol sezony teprve čekal. Zvládli jsme to, a já děkuju hráčům, trenérům i celé organizaci za obrovskou obětavost," říkal po posledním duelu.

Po čtvrteční vysoké výhře 7:1 ve Zlíně už byl druhý den v klidu. „Věděli jsme, že máme třízápasový polštář. Díky tomu se nám hrálo dobře. Klíčové bylo už asi úvodní utkání v naší hale, které jsme taky vyhráli 1:0, ale měli jsme v něm výraznou převahu. Teď jsme si to ve Zlíně zopakovali. Naší velkou výhodou bylo, že jsme v sérii ani jednou neprohrávali. Pokaždé jsme vstřelili vedoucí gól," připomněl Jágr.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Kladna se radují ze záchrany v extralize.

Zamyslel se už i nad příští sezonou. „Není samozřejmě příjemné zachraňovat každoročně extraligu v baráži. Otázka ale je, zda máme dost finančních možností na to, abychom mohli přivést rozdílové hokejisty, kteří třeba nakonec rozdíloví ani nebudou. Takže se musíme rozmyslet, jakým směrem se vydat," přemítal poté, co jeho tým oslavil záchranu s početnou skupinou svých fandů.

S většinou hráčů stávajícího kádru může Jágr počítat i pro příští extraligový ročník. „Jen Adam Kubík má podepsáno jinde," zmínil parťáka z elitní kladenské formace, který bude v další sezoně oblékat českobudějovický dres. Smlouvy vypršely Plekancovi i Klepišovi. „Jsou to starší hokejisté, kteří měli roční kontakt. Teď si dáme trochu oddech, a pak se s nimi pobavím, zda budou pokračovat," plánoval.

A jestli uvidí hokejoví fanoušci v příští sezoně na ledě i jeho? „Teď nemám v hlavě nic. Mě samozřejmě hokej pořád baví. Zároveň je ale pro mě poněkud frustrující, když jsem byl zvyklý podávat nějaké výkony, kterých už nejsem ve svém věku pochopitelně schopen. Na druhé straně je velké plus, když jsem jako majitel stále mezi hráči a vím, co se v mužstvu děje," tvrdí Jágr.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Zlína během čtvrtého barážového zápasu.

Definitivní rozhodnutí tudíž prozatím odkládá. „Potřebuju hodně regenerace a extra trénink navíc, což zabírá dost času, který bych mohl věnovat jiným věcem. Mám jasno v tom, že bych musel naskočit v srpnu už do přípravných zápasů. V průběhu sezony už by se mně asi nechtělo do toho znovu naskakovat," předpokládá Jágr.

Reklama