Hlavní obsah

Jágr je mimozemšťan, vzpomíná na českou legendu parťák a kamarád z Omsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako většina hokejového světa kroutí hlavou nad tím, že je spoluhráč z Omsku ze sezony 2004/05 Jaromír Jágr stále ještě v padesáti letech hraje na nejvyšší úrovni. „Já už bych nepomohl ani Slavii v Chance lize, která je taky hodně rychlá soutěž,“ říká o čtyři roky mladší sportovní manažer červenobílých Jaroslav Bednář v pořadu Příklep na Sport.cz.

Jaroslav Bednář hovoří o Jaromíru JágroviVideo: Sport.cz

 
Článek

230 dnů. Tak dlouho nehrál majitel kladenských Rytířů Jágr soutěžní zápas. Od dubnové úspěšně zvládnuté baráže s Jihlavou se spíš věnoval manažerským povinnostem, občas se šel na led sklouznout, ale tréninků s mužstvem absolvoval jen minimum.

Přesto když před necelými dvěma týdny v aktuálním extraligovém ročníku debutoval, hned na ledě Liberce zapsal dvě asistence. A následně v Brně rovněž pomohl připravit jeden gól.

Hokejový pořad Příklep s hostem Jaroslavem BednářemVideo: Sport.cz

„Je neskutečný. Všichni víme, jakým tempem se extraliga zrychluje, přicházejí mladší a mladší hráči. A Jarda mezi nimi pořád vyniká," smeká Bednář před nejproduktivnějším Evropanem v dějinách NHL.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář.

„Nikdo netvrdí, že je nejrychlejší, ale vidíte, že přínos pro tým stále má. Co k tomu říct, on je mimozemšťan," míní účastník dvou světových šampionátů.

S Jágrem se spolu na klubové úrovni potkali před osmnácti lety. Tehdy v NHL panovala výluka, a tak nastupovali za ruský Omsk. Přestože se ligového titulu nedočkali (Avangard skončil čtvrtý), slavili triumf v turnaji evropských mistrů Super Six, což byla prestižní soutěž navazující na dřívější Pohár mistrů evropských zemí a Evropskou ligu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna v utkání s Libercem.

„S Jardou to bylo v Omsku super, po všech stránkách. Užili jsme si mraky srandy. Znali jsme se už z dřívějška a jsem rád, že se ho podařilo (do Omsku) přivést. Strávili jsme spolu dennodenně spoustu času," vzpomíná Bednář na časy na Sibiři.

Více ve videu z pořadu Příklep.

Reklama