Hlavní obsah

Jágr: Jsme jako vojáci připravující se na válku, kteří nevědí, co je v ní čeká

Minulé ročníky domácích hokejových soutěží nic takového nepřinesly. Až teď. Čtyřicet dní. Tak dlouhé čekání mají před sebou hráči Kladna před startem baráže, v níž budou proti vítězi play off Chance ligy hájit extraligovou příslušnost. A hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr ví, že téměř měsíc a půl trvající pauza nebude ničím příjemným.

Přirovnal bych to k vojákům, kteří se připravují na válku a nevědí, co je čeká, říká Jaromír Jágr o barážiVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je to poprvé v historii, kdy tým čeká 40 dní na sérii o všechno. Už jsem klukům v šatně říkal, že to bude něco opravdu těžkého. Nikdo z trenérů ani hráčů neví, jak trénovat. Přirovnal bych to k vojákům, kteří se připravují na válku a nevědí, co je v ní čeká. My to opravdu nevíme," prohlásil Jágr po prohře se Spartou v posledním kole základní části.

Kladenští trenéři nyní dali hráčům týden volno, následně by rádi sehráli alespoň jeden přípravný zápas, byť sehnat soupeře v závěru sezony bude obtížné. „Baráž pro nás bude daleko těžší než extraliga. Půjdeme proti týmu, který sice bude unavený z play off, ale zase bude nastavený hrát každý zápas o všechno. Zatímco my se na boj budeme připravovat," ví Jágr a odmítá si pouštět do hlavy myšlenky, že Kladno, které poslední čtyři sezony pendluje mezi extraligou a druhou nejvyšší soutěží, bude v baráži tak jako tak jasným favoritem.

Věřil jsem, že se ten zápas vyprodá a že atmosféra bude skvělá, přiznává Jaromir JágrVideo: Sport.cz

„Tak to rozhodně neberu. Ale týmu, který mám, věřím. Pokud se zachráníme, tak 80 až 90 procent současného týmu se budu snažit udržet i pro příští sezonu. A věřím, že v ní budeme hrát daleko důstojnější roli. Budeme hrát doma, na menším hřišti, před svými diváky. Můžeme hrát daleko lépe a ve vyšších patrech tabulky než v této sezoně," míní Jágr.

Rivalita stranou. Hokejisté Kladna a Sparty podporují UkrajinuVideo: Sport.cz, HC Sparta Praha

S osmi góly a 11 asistencemi byl sedmým nejproduktivnějším hráčem Rytířů. Naposledy ale zaznamenal kanadský bod 26. prosince, od té doby vyšel patnáctkrát za sebou naprázdno. „Poslední dva měsíce jsem moc netrénoval, občas hraju ve čtvrté lajně jen pár minut. Kdybych měl teď jít rozhodnout zápas, tak na to nemám," říká sebekriticky.

Věří ale, že do baráže vyrukuje v lepší formě. „Vím, že teď do toho můžu šlápnout. Pokud budu mít čas, nic mi nebrání se připravit, jak nejlíp umím. A od toho se odrazím," slibuje Jágr.

Reklama

Související témata: