Hlavní obsah

Jágr pálí dál! Ve Varech dorovnal Gretzkyho světový rekord

Neuvěřitelné, co v téměř 51 letech stále dokáže… Jaromír Jágr je pořád klíčovým hráčem Kladna. Nejenže píše záznamy v historických tabulkách coby nejstarší střelec české extraligy, ve Varech se mu povedl ještě jiný excelentní počin. Svou trefou dorovnal Wayna Gretzkyho v žebříčku nejlepších kanonýrů světa, do kterého se počítají trefy v elitních světových a evropských soutěžích i za národní tým. Obě legendy mají na kontě 1098 gólů. A je zřejmě jen otázkou času, kdy se ta česká osamostatní v čele.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jaromír Jágr střílí góly i po padesátce.

Článek

„Tím, jak hraje, byla jen otázka času, kdy se prosadí. Jeho síla v osobních soubojích je obrovská. Pořád je pro nás platný," mluvil takhle o Jágrovi kapitán Rytířů Tomáš Plekanec na začátku ledna. Tehdy v zápase s Plzní hrající majitel vstřelil první extraligový gól po padesátce, navíc má na kontě už sedm asistencí.

Velký kredit stále má i u protihráčů. „Hraje výborně. Neskutečně na to, kolik mu je let. Těží ze svých kil. Z toho, jak je silný. Dovoluje si kličky, sbírá body. Pořád je pro Kladno hodně důležitý hráč," chválil ho pardubický Lukáš Radil.

Během podzimu přitom Jágr hovořil o tom, že už nemá velkou motivaci k tréninku. Kladenská marodka ho ale vyhnala zpátky na led. Netrvalo to dlouho a Jágr zapsal i druhou trefu v sezoně. Gretzkyho světový rekord, který není nikterak oficiální a v zahraničí ho asi nikdo příliš rozebírat nebude, ve Varech dorovnal přesilovkovou střelou do prázdné branky.

Mohl přidat i další gól, kterým by kanadskou legendu překonal, poloprázdnou klec ve druhé třetině však minul. Velká škoda pro Jágra, ale především pro Kladno. Středočeši totiž na ledě Energie prohráli 2:4 a na předposlední České Budějovice ztrácí už čtyři body.

Reklama