Hlavní obsah

K. Vary - Kladno 4:2Karlovy Vary porazily díky dvěma gólům Černocha poslední Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Černoch 1 : 0
9. Gríger 2 : 0
13. Jágr 2 : 1
16. Jiskra 3 : 1
40. Indrák 3 : 2
53. Černoch 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 39. kole extraligy doma poslední Kladno 4:2, díky druhé výhře z posledních tří zápasů se posunuli z 13. na 11. místo a Rytířům se vzdálili na rozdíl šesti bodů. Dvěma góly se na tom podílel kapitán Jiří Černoch. Kladno vyšlo naprázdno potřetí za sebou a připsalo si šestou porážku z uplynulých sedmi duelů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Energie Karlovy Vary se radují z úvodní branky utkání.

Článek

Domácí se ujali vedení už po 11 sekundách. Po Klikorkově chybné rozehrávce prostřelil Brízgalu bekhendem Černoch. Další velkou šanci měl v přesilovce Beránek, ale kladenský gólman puk vytěsnil lapačkou. V 9. minutě domácí vstřelili druhou branku, když střelu Grígera, která těsně skončila za brankovou čárou, sudí Hribik a Úlehla uznali až po přerušení podle videa.

Rytíři se do hry dostali v polovině první třetiny při Koblasově vyloučení. Po Kubíkově ideální přihrávce se do odkryté branky trefil Jágr a připsal si druhou branku v sezoně. V 16. minutě ale vrátil Energii dvoubrankový náskok z dorážky Jiskra.

Ve druhém dějství Středočeši zvýšili aktivitu a to i díky častým vyloučením domácích hráčů měli převahu. Při vyloučení Bartejse z totožné situace jako u první branky střílel Jágr, ale tentokrát branku netrefil. Také Filip a Pytlík byli blízko snížení, Habal se však překvapit nenechal.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Útočník Jaromír Jágr (vlevo) z Kladna v souboji s útočníkem Karlových Varů Jiřím Černochem.

Za domácí zahrozil Beránka, ale Brízgala zasáhl. Na druhé straně ve 34. minutě trefil Dotchin při další nabídnuté přesilovce pravou tyč karlovarské branky. Další vyloučení Koffera však už Rytíři bleskově potrestali díky Indrákově bombě z levého kruhu.

Dramatický souboj ve skoro vyprodané hale vyvrcholil v závěrečném dějství, šance se střídaly na obou stranách. Nejdříve ve 44. minutě mohl vedení navýšit Huttula, ale jeho střela zamířila do tyče. Na druhé straně Jágrovu střelu ztlumil Habal.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna protestuje proti vlastnímu vyloučení.Čárový rozhodčí Tomáš Gerát.

Možnost velkého obratu se Kladnu naskytla v 52. minutě. Havlín tvrdě u mantinelu dohrál Klikorku a obdržel za úder do oblasti hlavy a krku trest pěti minut a do konce zápasu. V nabídnuté přesilovce se, ale k puku v 53. minutě dostal Černoch a při samostatném úniku jej fauloval Indrák. Opakovanou šanci při nařízeném trestném střílení domácí kapitán s jistotou proměnil a pečetil výsledek.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Černoch, 9. Gríger (Havlín, T. Rachůnek), 16. Jiskra (Kohout), 53. Černoch z trestného střílení - 13. Jágr (Kubík, Dotchin), 40. Indrák. Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:5, navíc Havlín (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 5083.
Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Bartejs, Stříteský, Havlín, Dlapa, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Koffer, Gríger, T. Rachůnek - Kofroň, Hladonik, Juusola - Kohout, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Klikorka, Slováček, Ticháček, Babka, Cibulskis - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Filip, Brodecki - M. Beran, Pytlík, M. Procházka - Melka, Zikmund, O. Bláha - Michnáč. Trenér: O. Vejvoda ml.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín